Vesti > Srbija

PROLEĆE počinje RANIJE? Iskoristite DAN, sunčano i toplo vreme

Narednih dana uglavnom suvo vreme i toplije

Izvor: K1info/Tanjug

16/02/2023 > 07:05

podeli vest:

PROLEĆE počinje RANIJE? Iskoristite DAN, sunčano i toplo vreme
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će danas biti ujutro magla, koja će se ponegde u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka zadržati pre podne. U toku dana pretežno sunčano i toplije.

Duvaće slab, promenljiv vetar, krajem dana na istoku Srbije u pojačanju i u skretanju na zapadni. Najniža temperatura od -5 do 1 stepen, a najviša od 10 do 15 stepeni.

U Beogradu ujutro u pojedinim delovima grada magla. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Duvaće slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od -4 do 1 stepen, a najviša oko 12 stepeni. 

U petak, posle oblačnog jutra, tokom dana se očekuje pretežno sunčano i još malo toplije vreme. Posle podne na severu naoblačenje koje će se tokom noći proširiti i na centralne predele ali će se zadržati suvo vreme, osim na severoistoku zemlje gde ima uslova za slabu kišu.

Vetar slab i umeren jugozapadni i zapadni, povremeno i jak. Najniža temperatura od -3 na jugu do 3 stepena na severu, a najviša dnevna od 13 do 17 stepeni.  Na planinama se očekuje intenzivnije topljenje snežnog pokrivača.

Do 23. februara nas očekuje promenljivo vreme. U nedelju umereno oblačno i toplo, u Banatu ponegde sa slabom kišom. Tokom večeri na severu, a u toku noći i u ponedeljak i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje sa kišom uz pad temperature i pojačan severozapadni vetar. Od utorka suvo uz delimično razvedravanje i ponovo toplije.
 

 

Ostavite komentar