Vesti > Srbija

HRVATSKA FIRMA pravi svilene trake za SRPSKO ORDENJE

NBS za ovu uslugu plaća zagrebačkoj firmi 1,9 miliona dinara

Izvor: K1info

14/02/2023 > 12:01

podeli vest:

HRVATSKA FIRMA pravi svilene trake za SRPSKO ORDENJE
Foto: mod.gov.rs


Predsednik Republike Aleksandar Vučić odlikovaće 15. februara, povodom Dana državnosti - Sretenja, pojedince i institucije iz različitih oblasti kulturnog, privrednog, sportskog i društvenog života.

Ono što je zanimljivo je da svilene trake za ordenje Narodnoj banci Srbije (NBS) isporučuje firma iz - Zagreba.

Naime, NBS je u avgustu prošle godine izabrala firmu od koje će kupiti svilene trake za ordenje za 1,9 miliona dinara.

Kako piše Nova ekonomija, NBS je odlučila da ugovor vredan 1,9 miliona dinara (nešto više od 16 hiljada evra) sklopi sa firmom "Galeb-promet" iz Zagreba. Ova firma je ujedno bila i jedini ponuđač. 

Trajanje ugovora je godinu dana. 

Centralna banka je nabavku svilenih traka oglasila početkom jula ove godine. 

U tehničkoj specifikaciji NBS je tražila trouglaste vrpce za sve medalje (450 komada), lente za sve ordene I stepena (55 komada), okovratne vrpce za sve ordene II stepena (100 komada), kao i trouglaste vrpce za ordene III stepena (200 komada). 

Količina data u specifikaciji je okvirna, dok će količina za isporuku biti definisana posebim zahtevima, navela je NBS u saopštenju. 

Inače, ordenje i medalje Srbije izrađuje Zavod za izradu novčanica i kovanog novca. Svilene trake su sastavni deo ordena. 

U odlikovanjima prvog i drugog stepena nalaze se, između ostalog, Orden Srpske zastave, Orden Karađorđeve zvezde, Sretenjski orden.

 

Ostavite komentar