Vesti > Srbija

BOG SE JAVI! Pogledajte PRELEPE SNIMKE iz Sremske Kamenice, Marija prva doplivala do ČASNOG KRSTA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin plivao je za Časni Bogojavljenski krst u Sremskoj Kamenici

Izvor: K1info/021.rs

20/01/2023 > 10:05

podeli vest:

BOG SE JAVI! Pogledajte PRELEPE SNIMKE iz Sremske Kamenice, Marija prva doplivala do ČASNOG KRSTA
Foto: Bosnić Miljan


Bogojavljensko plivanje, povodom današnjeg praznika Bogojavljenja, organizovano je širom Srbije, a devetnaestogodišnja plivačica Marija Stanić prva je doplivala do Časnog krsta u Sremskoj Kamenici.

Ona je bila među malobrojnim devojkama koje su učestvovale u plivanju u Dunavu.

Za krst je plivalo 100 osoba, mahom muškaraca, među kojima je i bio i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

- Velika čast mi je što sam učestvovala u ovakom nečemu, svi smo mi pobednici, ne samo ja, hvala svima - rekla je Marija nakon što je isplivala iz Dunava sa krstom.

Foto: Bosnić Miljan

 

Ovom događaju prisustvovali su zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac, kao i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Dina Vučinić.


 

- Veoma mi je drago što je izuzetno velik odaziv, vas 100 časnih će ovim činom pokazati kako se čuvaju vera, tradicija i običaji na koje smo svi ponosni. Bez obzira na to ko iznese krst, danas ste svi pobednici, jer ste svojom hrabrošću i nepokolebljivom voljom iskazali ljubav prema Bogu, našim običajima i ja vam se na tome, u ime Novog Sada, zahvaljujem - poručio je Crnobarac.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar