Vesti > Srbija

Čak je i KURTI osudio NAPAD na SRPSKU DECU, reagovala i OSMANI i šef EULEKSA

Kosovska policija već je uhapsila osumnjičenog, koji će se, kako je Kurti rekao, bez sumnje suočiti sa pravosudnim organima

Izvor: K1info/Tanjug

06/01/2023 > 19:51

podeli vest:

Čak je i KURTI osudio NAPAD na SRPSKU DECU, reagovala i OSMANI i šef EULEKSA
Foto: Printscreen youtube


Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti osudio je današnji napad na dvojicu srpskih dečaka u selu Gotovuša kod Štrpca, kada je na njih, dok su nosili badnjak, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac.

U objavi na Facebooku, Kurti je naveo da je kosovska policija već uhapsila osumnjičenog, koji će se, kako je rekao, bez sumnje suočiti sa pravosudnim organima.

Rekao je da će nadležni nastaviti istragu dok se ne razjasne sve okolnosti napada , a na Facebooku je naveo i da će policija biti maksimalno angažovana u obavljanju svojih dužnosti u cilju zaštite života i imovine svih bez razlike.

I predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani osudila je napad na srpske dečake kod Štrpca i poželela im oporavak.

Kako prenosi Reporteri, ona je navela da je njihovo ranjavanje nedopustivo i da je potrebno da se izvršilac napada privede pravdi. Osmani je dodala da bezbednosne agencije treba da se hitno pozabave slučajem.

Šef Euleksa Lars-Gunar Vigemark rekao je da Euleks osuđuje današnji besmisleni napad na mladića i dečaka u Štrpcu i da im želi brz oporavak. On je naveo da je u pitanju nasilni krivični slučaj. On je istovremeno pohvalio Kosovsku policiju jer je brzo reagovala i uhapsila osumnjičenog.
 

 

 

Ostavite komentar