Vesti > Srbija

Od danas počinje PRIJAVA ZA VAUČERE za odmor u Srbiji, evo ko sve IMA PRAVO na 5.000 dinara

Prijavljivanje za vaučere će se kao i ranijih godina obavljati na šalterima Pošte Srbije

Izvor: K1info/Tanjug

04/01/2023 > 07:12 >> 13:33

podeli vest:

Od danas počinje PRIJAVA ZA VAUČERE za odmor u Srbiji, evo ko sve IMA PRAVO na 5.000 dinara
Foto: YouTube screenshot


Zainteresovani građani će od danas moći da se prijavljuju za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, a kako je ranije saopšteno iz Ministarstva turizma i omladine, biće im na raspolaganju 100.000 vaučera, maksimalne vrednosti od 5.000 dinara.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a po prvi put i stariji od 65 godina koji nemaju penziju.

- Interesovanje za vaučere je zaista veliko i koristim priliku da pozovem sve zaniteresovane da se prijave. S obzirom na potražnju, siguran sam da će vaučeri biti podeljeni u rekordnom roku. Prijavljeno je oko 3.000 ugostitelja koji nude smeštaj, pa i njih pozivam da ih se što više prijavi - rekao je ministar turizma i omladine Husein Memić za Tanjug.   

 Naveo je da će vaučeri moći da se iskoriste do 28. novembra.

Memić je kazao da će vlada u toku godine odlučiti da li će povećati broj vaučera, kao što je to bio slučaj 2022. kada je izdato ukupno 350.000 vaučera.

Foto: pritscreen/youtube

 

On je naglasio da je podela vaučera veliki stimulans razvoju domaćeg turizma i dodao kako je prošla turistička godina nadmašila rekordnu 2019. po deviznom prilivu, broju noćenja i broju domaćih i stranih turista.  

- Tako da vlada nastavlja sa podelom vaučera, jer je ona donela višestruke koristi domaćem turizmu. Zahvaljujući tome, otkrili smo neke nove turističke destinacije u Srbiji, a ljudi koji su radili u sivoj zoni prelaze u legalne tokove - objasnio je ministar Memić.   

Naveo je da je prošle godine od stranih turista najviše bilo Rusa, zatim Turaka, građana BiH i Nemačke. 


 

 

 

Ostavite komentar