Vesti > Srbija

Mesto gde je ISCUREO AMONIJAK vrvi od VATROGASACA, DRON nadleće: Građani da PRATE UPUTSTVA

I dalje je na snazi vanredna situacija koju je juče proglasio Gradski štab za vanredne situacije u Pirotu

Izvor: K1info/blic.rs

26/12/2022 > 16:42

podeli vest:

Mesto gde je ISCUREO AMONIJAK vrvi od VATROGASACA, DRON nadleće: Građani da PRATE UPUTSTVA
Foto: YouTube screenshot


Na delu pruge u blizini Pirota, na kojem je juče zbog iskliznuća vagona došlo do curenja amonijaka iz jedne od prevrnutih cisterni, nalazi se čak 57 vatrogasaca sa 23 vozila i bespilotnom letelicom.

Kada će tačno biti ukinuta vanredna situacija u Pirotu, u ovom trenutku ne može se pecizno dati odgovor, ali je nesumnjivo da će ova mera biti ukinuta tek onda kada kompletna opasnost po stanovništvo bude otklonjena.

- I dalje je na snazi vanredna situacija koju je juče proglasio Gradski štab za vanredne situacije u Pirotu i ostaće na snazi dok god za tim postoji potreba i dok se steknu adekvatni uslovi i otklone sve bezbednosne opasnosti po život i rad stanovništva na toj teritoriji. Takođe, za otvaranje autoputa i kao i ponovo uspostavljanje rada škola i vrtića potrebno da građani prate oglasavanje Gradskog štaba za vanredne situacije u Pirotu - rečeno je Blicu u MUP-u Srbije.

Trenutno se i dalje vrši obilazak terena sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastruktute, Železnicama Srbije kao i ostalim strukturama.

Podsetimo, zbog curenja amonijaka u Pirotu je proglašena vanredna situacija. Jedan muškarac preminuo je sinoć od posledica gušenja, a drugi je danas pronađen mrtav nedaleko od mesta akcidenta, ali će se tek posle obdukcije tačno znati šta je direktan uzrok smrti.

Lekarsku pomoć zbog trovanja amonijakom zatražilo je oko 50 ljudi od kojih su 15, među kojima je troje dece, prebačeni u UKC Niš. Trenutno su u niškom UKC šestoro odraslih i troje dece dok su ostali pušteni na kućno lečenje.

 

 

 

Ostavite komentar