Vesti > Region

Voz je 42 minuta stajao na CRVENOM SVETLU. a železničar je - SPAVAO KAO BEBA

Železnice Hrvatske peru se od bruke, železničara koga je jedva probudio šef ćeka kazna

Autor: K1/rtl.hr

17/07/2022 > 18:50

podeli vest:

Voz je 42 minuta stajao na CRVENOM SVETLU. a železničar je - SPAVAO KAO BEBA
Foto: Pixabay.com


Železnice Hrvatske stalno prave gafove koji, izgleda, ne prestaju kada je u pitanju brzi voz koji povezuje Slavoniju i Dalmaciju. Kao da 13 sati putovanja od Splita do Osijeka nije dovoljno već je ovog puta voz iz Splita za Osijek je kasnio čak 42 minuta jer je želežničar na stanici jednostavno - zaspao.

Voz je stigao do stanice Sveti Ivan Žabno, stao na semaforu i čekao, čekao... Minuti su prolazili, njih ukupno 42, i dok je železničar spavao, voz je i dalje čekao. Mediji prenose da su uspavanog železničara zvali i mobilnim telefonom ali bezuspešno sve dok mu šef stanice nije zakucao na vrata. Čak je i on morao da lupa neko vreme da bi se železničar probudio iz dubokog sna i - konačno propustio voz da prođe.

Voz je tako stajao na ulaznom signalu od 7.40 pa do 8.22 sati.

Hrvatske železnice su samo potvrdile da je voz stajao na ulaznom signalu, ali nisu hteli da objasne šta se tačno dogodilo. Iz želežničke stanice u kojoj je voz stajao su priznali da se kašnjenje voza dogodilo i da je uzrok, kako su naveli, lični propust železničara zbog čega će biti pozvan na odgovornost.

Ostavite komentar