Vesti > Region

PREMINULA JOŠ JEDNA PORODILJA! Iza Elvire ostalo dvoje male dece, ginekolozi tvrde da je sve bilo po protokolu

O događaju je obavešten tužilac, koji je naredio obdukciju tela preminule porodilje, kako bi se utvrdio uzrok smrti

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Milena Gačević

25/05/2024 > 13:43

podeli vest:

PREMINULA JOŠ JEDNA PORODILJA! Iza Elvire ostalo dvoje male dece, ginekolozi tvrde da je sve bilo po protokolu
Foto: K1info/Shutterstock


Na Akušerskom odeljenju Opšte bolnice "Dr Mustafa Beganović“ u Gračanici u sredu oko 19 sati obavljen je porođaj pacijentkinje E. H. (29), kojem su prisustvovala dvojica ginekologa. Rođena je zdrava beba. Dva sata kasnije, usled nastalih komplikacija, lekari su porodilju uputili u UKC Tuzla, ali je ona, nažalost, preminula na putu do Lukavca.

Prema informacijama iz MUP Tuzlanskog kantona, u 21.15 iz Službe hitne medicinske pomoći saopšteno je policiji u Lukavcu da je u njihovu ustanovu sanitetskim vozilom iz Opšte bolnice Gračanica dovezena žena inicijala E. H. bez znakova života, te da je smrt konstatovao lekar Doma zdravlja Lukavac.

Prema navodima iz prijave, E. H. je zbog komplikacija nakon porođaja u bolnici u Gračanici, u pratnji medicinskog osoblja, upućena u UKC Tuzla, ali je tokom hitnog prevoza preminula, te je dovezena u Službu hitne pomoći Lukavac, gde je pokušana reanimacija, ali, nažalost, bezuspešno", navodi se u saopštenju MUP TK.

- O događaju je obavešten kantonalni tužilac iz Tuzle, koji je naredio obdukciju tela preminule porodilje, kako bi se utvrdio uzrok smrti. Iz gračaničke bolnice uzeta je relevantna medicinska dokumentacija - rekao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Povodom ovog događaja, izjavu za Avaz dao je i dr Elvis Bektić, direktor Opšte bolnice u Gračanici, prenosi Srpskainfo.

- Mogu potvrditi da je porođaj pacijentkinje E. H. obavljen na Akušerskom odeleljenju naše bolnice oko 19 sati, u prisustvu dvojice ginekologa, i protekao je uobičajeno, bez komplikacija - rekao je on.

Kako je istakao dr Bektić beba je rođena zdrava i smeštena je na odeljenje.

- Oko dva sata kasnije došlo je do određenih komplikacija kod porodilje. Lekari su preduzeli sve neophodne mere te su zbog nastalih komplikacija odlučili da pacijentkinju sanitetskim vozilom, uz medicinsku pratnju, pošalju u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo UKC u Tuzli. Pacijentkinja je, nažalost, preminula na putu do Lukavca. Ginekolozi su porođaj obavili postupajući po protokolu važećih evropskih standarda - izjavio je dr. Bektić.

Potrebne istražne radnje preduzeli su istražitelji OKP PU Lukavac, a sve dalje radnje, prema nalogu tužioca, u narednom periodu preduzimaće istražitelji OKP PU Gračanica.

Kako saznaje portal Crna hronika preminula je 29-godišnja Elvira H.. Iza Elvire ostali su suprug, petogodišnja ćerkica i tek rođena beba.

Ostavite komentar