Vesti > Region

SVETSKO HAPŠENJE U PODGORICI! Pao čuveni italijanski BIZNISMEN osuđen zbog ogromnih PREVARA

Rosinjolo je uhapšen u Podgorici nakon što je navodno pokušao da izbegne identifikaciju pokazujući lažna dokumenta

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

22/05/2024 > 18:39

podeli vest:

SVETSKO HAPŠENJE U PODGORICI! Pao čuveni italijanski BIZNISMEN osuđen zbog ogromnih PREVARA
Foto: Shutterstock


Policija Crne Gore potvrdila je danas da je u Podgorici uhapšen italijanski državljanin G.R, a reč je o Đanluku Rosinjolu, kojeg Italija potražuje zbog više teških krivičnih dela.

Italijanski mediji pišu da je Rosinjolo je uhapšen u Podgorici nakon što je navodno pokušao da izbegne identifikaciju pokazujući lažna dokumenta. Rosinjolo je bivši torinski preduzetnik i vlasnik De Tomaso Automobiles, osuđen zbog prevara i lažnog stečaja.

- Nad glavom mu je visio nalog za hapšenje generalnog republičkog tužioca Apelacionog suda u Torinu. Rosinjolo je, naime, osuđen na ukupnu kaznu od osam godina i mesec dana zatvora za krivično delo lažnog stečaja automobilske kompanije De Tomaso 2012. godine, počinjeno pribavljanjem i korišćenje lažnih polisa jemstva. Tu je i neopravdano finansiranje od Ministarstva rada i socijalne politike i regiona Toskana u ukupnom iznosu od preko 10 miliona evra - piše italijanski portal "milanotoday", preneo je portal RTCG.

Rosinjolo je bio počinilac krivičnog dela trgovine falsifikovanim umetničkim delima na štetu "Fondacije Jozef i Ani Albers“, umetničke fondacije koja ima za cilj da zaštiti dela Albersa i umetnika Pjera Manzonija.

- Istrage koje su dovele do hapšenja Rosinjola sprovela je istražna jedinica milanskih karabinjera. Upravo tokom uviđaja, istražitelji su bivšeg preduzetnika locirali u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore. Detektivi su zatim aktivirali kanale međunarodne saradnje, što se pokazalo ključnim za hapšenje. Rosinjolo je takođe pokušao da izbegne identifikaciju, pokazujući falsifikovane italijanske dokumente - istakli su milanski karabinjeri u saopštenju.

Navodi se da je Rosinjolo u zatvoru u Crnoj Gori gde čeka izručenje Italiji.

Ostavite komentar