Vesti > Region

Da li je ovo očekivano? U BUDVI se ne vijori DRŽAVNA ZASTAVA! Evo kako se u ovom gradu obeležava DAN NEZAVISNOSTI

U Budvi je u toku predizborna kampanja za izbor lokalne vlasti

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

21/05/2024 > 11:39

podeli vest:

Da li je ovo očekivano? U BUDVI se ne vijori DRŽAVNA ZASTAVA! Evo kako se u ovom gradu obeležava DAN NEZAVISNOSTI
Foto: K1info/Shutterstock


Budva ni ove godine nije okićena državnim zastavama povodom obeležavanja Dana nezavisnosti, 21. maja, pišu podgoričke Vijesti.

Sudeći prema fotografijama koje su im iz Budve poslali čitaoci crnogorska zastava jedino je postavljena na kružnom toku na ulazu u Budvu.

U Budvi je u toku predizborna kampanja za izbor lokalne vlasti, a Vijesti podsećaju da je Petar Odžić, nosilac liste Čist izbor na kojoj su SDP, SD, LP i građani, najavio da će se ove godine vijoriti državna zastava.

Podsećaju da se on pre četiri dana sastao sa Jasnom Dokić, potpredsednicom Opštine Budva, a povodom, kako je naveo Odžić, kićenja Budve zastavama.

- Danas je na zahtev koalicije "Čist izbor", a na osnovu zakona o državnim simbolima, dogovoreno kićenje grada povodom obeležavanja 21. maja, Dana nezavisnosti. Zahtev je potpredsednici Opštine Budva Jasni Dokić predao Petar Odžić, nosilac liste '"Čist izbor – Petar Odžić" - saopštio je tada nosilac liste "Čist izbor".

Foto: Pixabay.com

 

Podsećamo, ranijih godina povodom 21. maja, po nalogu gradskih vlasti glavni bulevar bio je okićen državnim i zastavama Evropske unije ali i trobojkama, što je izazivalo reakciju dijela javnosti.

Inače, predsednik Opštine Budva Milo Božović nalazi se u pritvoru od aprila prošle godine kada je uhapšen. Njemu se na teret stavlja stvaranje kriminalne grupe i šverc narkotika.

Tokom vlasti Božovića Budva nije kićena državnim zastavama povodom Dana nezavisnosti, a ranijih godina i kada je to činjeno, prevladavale su trobojke.

Ostavite komentar