Vesti > Region

Sahrana GOSPODARA IZ SENKE Brana Mićunovića sutra! Bez njegovog ODOBRENJA nije mogao da se OBAVI NIJEDAN OZBILJAN POSAO!

U mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

20/04/2024 > 19:05

podeli vest:

Sahrana GOSPODARA IZ SENKE Brana Mićunovića sutra! Bez njegovog ODOBRENJA nije mogao da se OBAVI NIJEDAN OZBILJAN POSAO!
Foto: Youtube


Kontroverzni biznismen, Branislav Brano Mićunović (71), biće sahranjen u nedelju u 15 časova, kada će porodica i prijatelji imati priliku da na groblju Moštanica u mestu Štedin kod Nikšića, Mićunoviću upute poslednje zbogom. Crnogorski biznismen, koji je poslednjih godina bio lošeg zdravstvenog stanja, preminuo je petak u Budvi u jednoj privatnoj klinici od posledica jakog moždanog udara.

Mićunović je rođen 1953. godine, u mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA. Sedamedesetih godina krenuo je put Novog Sada gde je započeo studije ekonomije, ali se tu nije dugo zadržao. Mićunovićevo ime po prvi put je dovedeno u vezu s nekim krivičnim delom kada je 1983. godine u Nemačkoj ubijen bivši direktor marketinga "INE" Stjepan Đureković. Nikada, međutim, nije dokazano da iza te likvidacije stoji, između ostalih, i Brano Mićunović.

Veza sa Baranima

Mićunovićeva biografija bila je poprilično burna i redovno je pominjan u pričama o organizovanom kriminalu, zbog čega ga je američki Stejt Department u novembru 2023. stavio na listu sankcionisanih kompanija i pojedinaca sa Zapadnog Balkana. Međutim, nikada nijedna optužba protiv Mićunovića nije dokazana kroz sudski proces! Decenijama je optuživan i za šverc cigareta tokom devedesetih godina, zajedno sa Milom Đukanovićem, ali je zbog zastarevanje predmeta sud odlučio da obustavi ovaj postupak.

Mićunovića su povezivali i sa ubistvom Radovana Kovačevića u oktobru 2000, ali je sedam godina kasnije pravosnažno oslobođen optužbe zato što nijedan svedok nije mogao da identifikuje Mićunovića kao osobu koja je pucala na Kovačevića.

S obzirom na to da je Mićunović svojevremeno važio za važnog igrača u crnogorskom podzemlju, službe bezbednosti su utvrdile da je Mićunovićeva grupa direktno sarađivala s klanom Vuka Vulevića iz Berana. Svoje poslovne krugove Mićunović je širio i na druge uticajne kriminalce, a beranski klan je crpeo ogromna finansijska sredstva od biznismena.

- Istražitelji su utvrdili koji je član tog klana zadužen za šverc narkotika, a neko od njih i za krivična dela s elementima nasilja. Nije, međutim, precizirano na kom polju sarađuju Mićunović i Vulević - pisali su tada crnogorski mediji.

Brano Mićunović se dovodio u vezu sa mnogobrojnim poslovima, od nekretnina, građevinskog sektora i prodaje fudbalera pa sve do igara na sreću. Hapšen je 2021. godine zbog ilegalnog držanja oružja, međutim, ubrzo je pušten zato što tužiteljka nije tražila određivanje pritvora!

Ostavite komentar