Vesti > Region

OPŠTI HAOS U SLOVENIJI! Sneg zavejao puteve, PAO I GRAD!

Sitne pahulje snega već padaju i u Štajerskoj, i to na nadmorskoj visini ispod 500 metara

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Nemanja Negovanović

16/04/2024 > 17:19

podeli vest:

OPŠTI HAOS U SLOVENIJI! Sneg zavejao puteve, PAO I GRAD!
Foto: TANJUG/ FOTO STA/ ELA PETROVČIČ/bs


Agencija za okolinu izdala je narandžasto upozorenje za jugozapad i centralni deo Slovenije zbog jakog vetra. Za južnu polovinu zemlje izdato je narandžasto upozorenje zbog snežnih uslova. Pale su temperature, ponegde je, kao i u Hrvatskoj, zahladnelo i više od 10 stepeni.

Zahlađenje uz hladan front sa severoistoka kreće se prema zapadu zemlje. Ponegde je već zahladnelo i više od 10 stepeni. Duva jak severoistočni vetar. U severnoj Sloveniji počele su da se pojavljuju ​​oluje, a padavine će se u sledećih nekoliko sati pojačati, piše Agencija za okolinu, prenosi Index.hr.

 


“U pojasu od Gorenjske do Koruške očekuje se od 30 do 60 milimetara kiše. U višim predelima, iznad oko 800 metara, može pasti oko 20 centimetara snega”, objavila je Agencija za okolinu Republike Slovenije (Arso).

Sneg je već zabeleo Ljubelj, Korensko sedlo i Roglu, što se vidi i na veb kamerama. Ujedno, Saobraćajno-informativni centar upozorava da je zimska oprema obavezna i nakon 15. marta u slučaju snega na putevima.

Sitne pahulje snega već padaju i u Štajerskoj, i to na nadmorskoj visini ispod 500 metara. Iz Koruške, tačnije Mežice i Črne na Koruškoj.

 

Ostavite komentar