Vesti > Region

K1 info ISTRAŽIO: Kakvim LEKOM je ćerka DROGIRALA SVIREPO UBIJENOG SAŠU iz Doboja? Koriste ga i ŠIZOFRENIČARI

Danas je saopšteno iz suda, da je ćerka stradalog Saše, kako se sumnja, usitnila veći broj tableta naziva "Treana"

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

03/02/2024 > 14:41

podeli vest:

K1 info ISTRAŽIO: Kakvim LEKOM je ćerka DROGIRALA SVIREPO UBIJENOG SAŠU iz Doboja? Koriste ga i ŠIZOFRENIČARI
Foto: Shutterstock/društvene mreže


Pritvor do 30 dana određen je osumnjičenima za surovo ubistvo Saše Kulišića iz Doboja, koji je pronađen mrtav u šumi 30. januara.

Nedugo nakon pronalaska tela, uhapšeni su Sašina supruga Andrea K. i Dražen L. (19), sa kojim je, navodno, bila u ljubavnoj vezi, a prikupljanje dokaza dovelo je do šokantnih detalja iz ovog slučaja.

Danas je saopšteno iz suda, da je ćerka stradalog Saše, kako se sumnja, usitnila veći broj tableta naziva "Treana“ jačine 10 mg, koje je kupila sestra prvoosumnjičene V. M. na molbu osumnjičenih, iste pomešala sa vodom, da bi, po dogovoru sa majkom i Draženom, maloletna ćerka u večernjim časovima otišla u porodičnu kuću svog oca i u vodu, od koje je posle napravila limunadu, sipala prah.

Ekipa K1info istražila je o kakvom leku je reč, a neuropsihijatar dr Mirjana Jovanović objasnila je za naš portal da je lek "Treana" antipsihotik koji propisuje isključivo lekar specijalista i ne može da se nabavi bez recepta.

- Lek je namenjen osobama koje pate od depresije ili šizofrenije, a deluje kod ekstremnih promena raspoloženja sa gubitkom kritičnosti, odnosno,nekritičkih postupaka. Takođe, koriste ga pacijenti koji imaju čudne ideje, poremećaje razmišljanja i percepcije, neka pogrešna uverenja. Deluje i kao lek za smirenje - rekla je Jovanović. 

Foto: Društvene mreže

 

Takođe, u uputstvu za upotrebu naglašeno je da kod pacijenata koji su uzeli više leka "Treana", nego što je trebalo, zabeleženi su simptomi predoziranja: ubrzan srčani rad, uznemirenost/agresivnost, problemi sa govorom, nevoljni pokreti (naročitojezika i lica) kao i smanjen nivo svesti.

Ostali simptomi koji se mogu javiti su: akutna konfuzija, epileptični napadi, koma, kombinacija groznice, ubrzanog disanja, preznojavanja, ukočenosti mišića, ošamućenosti i pospanosti, usporavanja ritma disanja, aspiracije, povišenog ili sniženog krvnog pritiska, poremećaj srčanog ritma.

 

 

Ostavite komentar