Vesti > Region

KRAJ JEDNE ERE u Crnoj Gori! Postavljeno NOVO RUKOVODSTVO DPS-a, evo šta im je ĐUKANOVIĆ PORUČIO

Ova stranka je na čelu sa Milom bila vodeća politika partija duže od 30 godina

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

29/01/2024 > 10:37

podeli vest:

KRAJ JEDNE ERE u Crnoj Gori! Postavljeno NOVO RUKOVODSTVO DPS-a, evo šta im je ĐUKANOVIĆ PORUČIO
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Bivši crnogorski predsednik i bivši lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović čestitao je izbor novog rukovodstva te stranke i poručio da su nove mlade snage garant za uspeh.

Za predsednika DPS sinoć je izabran Danijel Živković, koji je od povlačenja Đukanovića bio vršilac dužnosti šefa DPS, a za potpredsednike su izabrani Ivan Vuković, Jevto Eraković, Aleksandra Vuković Kuč i Abaz Dizdarević.

Čestitajući im na dobijenom poverenju članstva na prvim neposrednim unutarstranačkim izborima, Đukanović je saopštio da je uveren u ispravnost i perspektivu politike DPS koja je, kako navodi, bila i ostala okosnica državotvornog puta Crne Gore, kao i građanskog i evroatlantskog karaktera zemlje.

- DPS je i u veoma izazovnim vremenima potvrdio sposobnost da bude nosilac progresivnih političkih i demokratskih procesa. Partija spremna da ponosno odbrani i afirmiše svoja istorijska dostignuća, takođe da objektivno sagleda svoje nedostatke i propuste - napisao je Đukanović na društvenoj mreži X.

Dodao je da takva politika mora da pobedi.

- Nove, mlade snage garant su uspeha. Srećno - naveo je Đukanović.

DPS je na čelu sa Đukanovićem bila vodeća politika partija duže od 30 godina, a na izborima je poražena u avgustu 2020. godine i od tada je u opoziciji.
 

Ostavite komentar