Vesti > Region

DRAMA u Karlovcu - PUCAO na kuće i automobile, ubio BRATANCA i zapalio kuću

Meštani su još uvek u šoku od događaja koji se zbio sinoć. Loš dan za dva Stjepana

Autor: Jutarnji.hr

17/09/2022 > 12:29

podeli vest:

DRAMA u Karlovcu -  PUCAO na kuće i automobile, ubio BRATANCA i zapalio kuću
Foto: YouTube screenshot


Hrvat Ivica Pavlačić iz Karlovaca ubio je u petak uveče u višesatnom divljanju svog rođaka, ratnog vojnog invalida Stjepana Lemića „Lemu“ na Lemić Brdu.

Iako je Pavlačić bio čovek teškog karaktera, pomogao mu je Lemić, i to prošle nedelje kada mu je doneo drva za zimnicu, piše "Jutarnji list". Uži član porodice kaže da ga je Pavlačić upucao na kućnom pragu. Kaže nam da je moguće da je njegov rođak izašao iz kuće da umiri i urazumi pomahnitalog Pavlačića, ali da on nije imao milosti.

Prema saznanjima bliskog rođaka ubijenog Stjepana, ubica je otišao od svoje kuće do kraja sela, koji je zapravo ćorsokak, oko sedam kuća dalje od njegove. Tamo je uzeo oružje koje je verovatno držao zakopano i odatle krenuo nazad ka svojoj kući. Usput je pucao na kuće i automobile svojih komšija.

Četvoročlana porodica iz prve kuće pobegla je na tavan, a Pavlačić je kasnije teško ranio i svog komšiju Stjepana P. i nastavio da puca, na kraju je ubio Stjepana Lemića - Lemu.

Pavlačić je u napadu besa zapalio svoju kuću, preciziraju mediji.

Na lice mesta intervenisale su sve raspoložive snage PU Karlovac, ali je zadatak savladavanja ubice prepušten specijalcima ATJ Lučko, koji su intervenisali specijalnim oklopnim vozilom Gurka i priveli napadača.

 

Ostavite komentar