Vesti > Region

Roditelji PRETUČENE DECE u Vukovaru u suzama, usledio SKUP PODRŠKE!

Roditelji očekuju da će zakonodavstvo učiniti konkretne stvari po pitanju Kaznenog zakona

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/01/2024 > 12:40

podeli vest:

Roditelji PRETUČENE DECE u Vukovaru u suzama, usledio SKUP PODRŠKE!
Foto: Shutterstock


Nekoliko stotina građana se okupilo na skupu podrške roditeljima šestorice pretučenih petanestogodišnjaka u Vukovaru. Među njima roditelji s malom decom, bake i deke zabrinuti za sigurnost unučadi, profesori i nastavnici ogorčeni nasiljem te nekolicina političara koji su se pojavila, iako su ih roditelji zamolili da ne dolaze i ne daju izjave, jer ovaj događaj ne sme služiti za prikupljanje poena.

Na skup su stigli i roditelji jednog od pretučenih dečaka

- Ovo je jauk roditelja jednoga grada. Tome treba stati na kraj, samo se nadam da će politika i sudstvo reagovati jer ovo su ponavljači ovakvih nemilih događaja i dela, ti ljudi šetaju gradom. Sudske presude su toliko smešne. Neko vam napada decu, a za mesec dana ponovo šeta gradom. Nemojte politiku uvlačiti u ovo jer nas ovde zaista ima svakakvih, mi se poštujemo, cenimo i mi smo grad dobrih ljudi, a to dokazujemo ovim okupljanjem - rekao je otac pretučenog dečaka.

On je komentarisao i stanje dece.

- Moji ne spavaju, samo hodaju po kući, otimaju se, bore se, hoće da se izvuku iz nečega, tek pred zoru zaspu. To je jedna teška trauma koja je njima učinjena, a mi se moramo s time nositi - rekao i dodao da su sva deca puštena iz bolnice.

Roditelji očekuju da će zakonodavstvo učiniti konkretne stvari po pitanju Kaznenog zakona, kako kažu, nedopustivo je da ponavljači krivičnih dela slobodno šetaju gradovima širom Hrvatske i da im se to ne toleriše.

 

Ostavite komentar