Vesti > Region

Dan Republike Srpske: Završen svečani defile u Banjaluci

Republika Srpska danas slavi 32. rođendan, a tim povodom održava se svečani defile u centru Banjaluke

Autor: K1info

09/01/2024 > 17:44

podeli vest:

Dan Republike Srpske: Završen svečani defile u Banjaluci
Foto: Printscreen


Na Trgu Krajine posetioci mogu da, između ostalog, vide dron šou, maping i 3D animaciju sa vizualom simbola Republike, a biće organizovan i Hod časti

Republika Srpska danas slavi 32. rođendan, a tim povodom održava se svečani defile u centru Banjaluke.

Na Trgu Krajine posetioci mogu da, između ostalog, vide dron šou, maping i 3D animaciju sa vizualom simbola Republike, a biće organizovan i Hod časti, kojim Republika Srpska posebnu počast odaje onima koji su za njenu slobodu platili najvišu cenu.

17.54 - Završen svečani defile.

17.53 - Danica Crnogorčević izvodi pesmu “Pukni, zoro”.

17.50 - Dodik: Republika Srpska je za nas sloboda

"Republika je imala svoj početak u miru i nastavila da postoji u ratu. Moramo odati poštu onima koji su dali svoje živote za ovu Republiku i zato je ne damo. Ne može niko da nam je uskrati. Republika Srpska je za nas sloboda", rekao je Milorad Dodik, predsednik RS.

17.45 - Policijski orkestar izveo himne Republike Srpske i Srbije.

17.43 - Ešaloni policije prošetali ulicama

Ešaloni su formirani od od policijskih službenika Specijalne antiterorističke jedinice, policijskih službenika Žandarmerije, i jedinica žandarmerije Banjaluka, Doboj, Gradiška, Prijedor, Mrkonjić Grad, Bijeljina, Zvornik, Pale, Foča i Trebinje, policijskih službenika Druge, Treće i Šeste čete Posebnih snaga policije policijskih uprava Prijedor, Doboj i Trebinje, kadeta Policijske akademije, učenika Srednje škole unutrašnjih poslova…

17.42 - Sećanje na pripadnike koji su dali život za Srpsku

Nakon ešalona civilnog sektora, odnosno institucija, organizacija i udruženja, defiluju ešaloni jedinica i motorizovanih ešalona MUP Republike Srpske, čija su 782 pripadnika dala živote za Republiku Srpsku.

17.33 - U defileu su i Noćni vukovi RS

17.25 - Defile predstavnika lovačkih udruženja i vatrogasnih službi

Predstavnci lovačkih udruženja, Pošta Srpske i vatrogasnih i spasilačkih službi, ponosno su nosili zastave RS u defileu.

17.22 -  Prva gardijska brigada VRS I 65. zaštitni puk prvi prošetali

Prva gardijska brigada VRS I 65. zaštitni puk Glavnog staba VRS među prvima su prodefilovali ulicama Banjaluke povodom proslave Dana Republike Srpske. Pratilo ih je potom nekoliko ešalona BORS. Na čelu 65. zaštitnog puka VRS nalazio se bivši predsednik BORS, general Milomir Savčić.

17.12 - Ulice Banjeluke su okićene trobojkama, a brojni građani odlučili da izađi na ulice i proslaviti ovaj praznik.

17.08 – Milorad Dodik, predsednik Srpske, naredio da svečani defile počne.

Dozvolu za početak svečanog defilea od predsednika Republike Srpske zatražio je rukovodilac svečanog defilea Igor Kušić.

Ostavite komentar