Vesti > Hronika

Majka tinejdžera (13) koji je slao lažne DOJAVE ŠKOLAMA zadržana u POLICIJI: Evo šta joj se STAVLJA NA TERET

I Tužilaštvo se večeras oglasilo povodom tog slučaja i učenika osnovne škole sa Novog Beograda

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: M.G.

16/12/2023 > 18:56

podeli vest:

Majka tinejdžera (13) koji je slao lažne DOJAVE ŠKOLAMA zadržana u POLICIJI: Evo šta joj se STAVLJA NA TERET
Foto: Shutterstock


Policija je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, donela rešenje o zadržavanju A.B.Š. (1981), majke maloletnog A.Š. koji je danas identifikovan kao jedan od osumnjičenih za slanje lažnih dojava o bombama, saopšteno je večeras iz tog tužilaštva.  

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma i Policijske uprave za grad Beograd su, po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu doneli rešenje o zadržavanju A.B.Š. (rođena 1981. godine u Požarevcu) zbog izvršenja krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz člana 193. Krivičnog zakonika jer je, usled grubog zanemarivanja i vaspitanja od strane osumnjičene, njen sin, maloletni A.Š. u prethodnih mesec dana u više navrata lažno prijavio MUP RS da su bombe podmetnute u obrazovnim ustanovama. 

Osumnjičena će na okolnosti krivične prijave biti saslušana 18. decembra 2023, dodaje se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova prethodno je večeras potvrdilo da su identifikovana dvojica trinaestogodišnjaka, za koje se sumnja da su u dužem vremenskom periodu elektronskom poštom slali preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Srbije o navodno postavljenim eksplozivnim napravama.

S obzirom na to da su izvršioci deca i da nisu krivično odgovorna, policija je, kako je saopšteno iz MUP, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica uhapsila A.B.Š. (1981), majku jednog od dečaka, kojoj je određeno zadržavanje do 48 sati.

Krivična prijava i protiv majke drugog dečaka

MUP je u pomenutom saopštenju naveo će ona, uz krivičnu prijavu, biti privedena Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, dok će protiv tridesetosmogodišnje majke drugog dečaka biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Jedan od dečaka pohađa Osnovnu školu „20. oktobar“ u Novom Beogradu, koja je u prethodnom periodu dobila najveći broj pretećih mejlova, a samo on je, kako se sumnja, poslao više od 80 mejlova svojoj i drugim školama.

 

Ostavite komentar