Vesti > Region

NOVA DRAMA U MAKEDONIJI! Pokušali da OTMU DECU iz škole, autom uleteli u dvorište

Golfom ušli u dvorište i mamili učenicu da uđe u automobil

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

05/12/2023 > 14:39

podeli vest:

NOVA DRAMA U MAKEDONIJI! Pokušali da OTMU DECU iz škole, autom uleteli u dvorište
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić/shutterstock


Jutros je pokušana otmica dvoje dece u osnovnoj školi "Strašo Pindžur" u Karbincima u Severnoj Makedoniji. Događaj je potvrdio predsednik opštine Karbinci Viktor Paunov. Automobil je ušao u dvorište škole i pokušana je otmica deteta iz šestog i iz devetog razreda.

Policija je obavestila da je u 9.57 časova u školsko dvorište putničkim vozilom marke "golf" došao mladić, koji je, prema prijavi, pozvao jednu učenicu da uđe u njegov automobil kako bi je vodio na kafu. Kako se navodi u saopštenju policije, ona se odmah vratila u školu i prijavila sve direktoru.

- U ovom nemilom događaju koji se dogodio jutros nešto posle 9.30 časova, došlo je do pokušaja kidnapovanja dvoje dece, odnosno dvoje učenika OU "Strašo Pindžur" ovde u Karbincima. Ono što imam kao informaciju od osoblja škole i inspektora da je bilo takvog pokušaja, ti otmičari su pokušali da uvedu decu u vozilo koje je ušlo na početak dvorišta. Sigurnosne kamere su snimile vozilo. Istraga je u toku, radi se na utvrđivanju registarske tablice samog vozila - rekao je predsednik opštine Karbinci Viktor Paunov.

On apeluje na roditelje i sve one koji se kreću u ovom delu da ne brinu, ali je uputio i apel MUP-u i Ministarstvu unutrašnjih poslova Štip da povećaju bezbednost ovog dela opštine Karbinci, bar u školama jer poslednjih godina nema policijskog obezbeđenja.

- U policijskom saopštenju se navodi da je danas u 09.52 časova u SVR Štip iz osnovne škole u ​​opštini Karbinci prijavljeno da je oko 09.30 časova mlada muška osoba došla u školsko dvorište u "golfu", a koje je, prema prijavi, pozvalo učenika da uđe u njegov automobil da ode na kafu, ali se ona odmah vratila u školu i prijavila direktoru - rekao je.

Ostavite komentar