Vesti > Region

UBICA male Vanje POBEGAO U BEOGRAD! MUP dao informacije - evo sa kim je viđen

Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan biće raspisana i međunarodna poternica.

Izvor: K1info/telegraf.rs

04/12/2023 > 10:28

podeli vest:

UBICA male Vanje POBEGAO U BEOGRAD! MUP dao informacije - evo sa kim je viđen
Foto: MUP Severne Makedonije/Wikipedia


Na konferenciji za medije o ubistvu maloletne Vanje Đorčevske govorio je i glavni javni tužilac Gavril Bubevski. "U prostorijama javnog tužilaštva troje od svih pet lica za koje postoji osnov da su izvršili ova krivično-pravna dela imamo priznanje ko je za šta bio odgovoran u zločinu", rekao je glavni javni tužilac Gavril Bubevski.

- Krivi za ovaj zločin će se kazniti najteže što mogu da se kazne u Severnoj Makedoniji - rekao je Bubevski ispred Osnovnog javnog Tužilaštva, i dodao.

- Biće izdata međunarodna poternica za licem koje nije u zemlji, a koje je osumnjičeno. Motiv je koristoljublje, a zato što je ubijeno maloletno lice tražićemo najveću kaznu.

On je istakao da je određen pritvor osumnjičenima od 48 sati radi obrade dokaza i obdukcije tela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izveštajem i javno tužilaštvo otvoriti postupak, nakon čega će moći da ispričaju više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga.

Ministar je rekao da je glavni osumnjičeni sa svojim advokatom pobegao u Beograd, pa onda u Bugarsku.  Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan biće raspisana i međunarodna poternica.

Ostavite komentar