Vesti > Region

Bojler na gas UMALO BIO poguban za dve devojčice u Požegi: Evidentno jako trovanje dece i njihovog DEDE

Dve devojčice iz Požege završile su sinoć u bolnici pošto su se otrovale ugljen-monoksidom u svojoj kući. U bolnici je završio i njihov deda

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

03/12/2023 > 14:00

podeli vest:

Bojler na gas UMALO BIO poguban za dve devojčice u Požegi: Evidentno jako trovanje dece i njihovog DEDE
Foto: Pexels.com


Vlado Drkulec, načelnik Odeljenja za pedijatriju s neonatologijom u požeškoj bolnici, rekao je da su u subotu oko 22:10 na hitni prijem bolnice dovezene dve sestrične starosti 11 i 12 godina iz Osijeka i Požege. Devojčice su, zajedno s trećom sestričnom, u Požegi bile kod bake i dede te su bile u kupatilu u kojem je bio bojler na gas.

- Baka je primetila da su deca tiha, da se ne javljaju i kad je došla u kupatilo videla je da je jedna od njih bez svesti u kadi, a druga je bila dezorijentisana i sužene svesti naslonjena na zid - ispričao je doktor.

Hitna pomoć je poziv o događaju dobila u 21:46 i do mesta u kojem se sve odvilo stigla je oko 22 sata, a devojčice je u bolnici dočekao tim lekara.

- Trovanje ugljen-monoksidom je dokazano po simptomima, ali i laboratorijskim nalazima koji su pokazali da se radi o ekstremnom trovanju. Verovatno je to posledica vremenskih uslova koji su vladali u Požegi – visokih temperatura i pritiska vazduha – koji su doveli do izgaranja gasa i njegovog pretvaranja u ugljen- monoksid - objasnio je Drkulec u izjavi za medije prenosi pozega.eu.

Devojčice nisu u životnoj opasnosti, a očekuje se da će danas biti puštene iz bolnice te da neće imati trajne posledice. U bolnici je završio i njihov deda koji ih je izneo iz kupatila.

- On je na kardiologijii. On je stariji čovek koji ima problema s disanjem, glavoboljom i stezanjem u grudima, što je isto verovatno posledica trovanja. Dakle, troje ljudi povređeno, ali ne možemo biti sigurni da li se deda otrovao ili su problemi nastali zbog uzbuđenja - rekao je.

Požeško-slavonska policija je objavila da prema rezultatima uviđaja sve upućuje na sumnju da je do trovanja došlo ugljen-monoksidom usled zajedničkog rada aspiratora i protočnog bojlera na gas bez dotoka svežeg vazduha.

Ostavite komentar