Vesti > Region

Lavrov dobio PROVOKATIVNU poruku na samitu OEBS-a: Odmah reagovala Zaharova

Portparolka ruskog MSP Zaharova istakla je da na stolovima u sali postoji jasna manifestacija onoga o čemu Lavrov govori

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: M.G.

30/11/2023 > 20:44

podeli vest:

Lavrov dobio PROVOKATIVNU poruku na samitu OEBS-a: Odmah reagovala Zaharova
Foto: Tanjug/AP Photo/Russian Foreign Ministry Press Service


Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov dobio je provokativnu poruku na samitu OEBS-a koji se održava u Skoplju, objavljeno je na Fejsbuk stranici Ambasade Rusije u Severnoj Makedoniji.

Kako se navodi, Lavrov je dobio poruku da je njegovo mesto na samitu OEBS-a, koji je počeo u glavnom gradu Severne Makedonije, "rezervisano za NATO", prenosi agencija Mak faks.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova istakla je da na stolovima u sali postoji jasna manifestacija onoga o čemu Lavrov govori.

- Na stolovima u sali za sastanke Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a jasno se manifestuje ono o čemu je Sergej Lavrov govorio u svom obraćanju: 'Pod pritiskom Sjedinjenih Država, logika OEBS-a se zamenjuje za agresivnu ideologiju NATO-a' - istakla je Zaharova.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov sastao se, inače, danas u Skoplju sa šefom makedonske diplomatije Bujarom Osmanijem i ministrom spoljnih poslova Malte Ijanom Borgom.

Sastanci su održani na marginama sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica OEBS-a, prenosi RIA.

Lavrov je prethodno razgovarao i sa kolegama iz Mađarske, Kazahstana, Jermenije i Austrije, navodi agencija.

Ovo je prva poseta ruskog ministra spoljnih poslova nekoj evropskoj zemlji, ne računajući putovanja u Belorusiju i Tursku, otkako je Rusija otpočela specijalnu operaciju u februaru 2022. godine.

 

Ostavite komentar

Mučenik

LAVROV HRABRO OTKRIO STANJE U SVETU Svaka čast Lavrovu što je obznanio na koji način su SAD zločinački delovali u svetu, mada nije sve pomenuo. Najznačajnije je ponašanje SAD gasi polako OEBS, uništili su Iraka, Siriju, Libiju, Jugoslaviju (Srbiji još se otima KiM), Avganistana gde su napravljene na milijarde evra štete, uništili na milione ljudi i u tim zemljama doneli glad, bedu i jadi od kojih još dugo neće se oporaviti. Zlo da bude veće, pomogli su Ukrajinu da uništi rusku populaciju u Ukrajini, a sada kao mirotvorci pomažu Zelenskog kako bi mogao da uništi Rusiju. Situacija je, suprotno od želje Bajdena i njegovih poltrona, umesto da ekonomski unište Rusiju, uništava se ekonomski EU, pada proizvodnja, poskupela goriva, raste inflacija, smanjuje se broj zapošljenih, Ponašanje SAD je doveo do jačanje BRIKS-a i do učlanjena pola Afrike i J. Amerike. Kina ojačava i stavila se na strani Rusije, a udaljila od SAD i postala druga, ako nije i prva ekonomska sila na svetu ovom. Ministri zločinačkih zemalja napustili su Skoplje, pre nego što je stigao Lavrov.

01.12.2023 10:21