Vesti > Region

Detalji EKSPLOZIJE na Cetinju: KAVČANI NAPADNUTI GRANATOM?

Istraga utvrđuje da li je ovaj napad nastavak krvavog rata kavačkog i škaljarskog klana, u kom je za devet godina ubijeno skoro 60 ljudi

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Anica Ninković

21/11/2023 > 14:48

podeli vest:

Detalji EKSPLOZIJE na Cetinju: KAVČANI NAPADNUTI GRANATOM?
Foto: Shutterstock


Kako prenose crnogorski mediji, na automobil Audi u kojem su bili Nikola Drecun i Igor Mašanović sa Cetinja, koji se dovode u vezu sa kavačkim klanom, u cetinjskom naselju Bajice juče je ispaljen projektil iz ručnog bacača.

Granata je pogodila ispred blindiranog automobila, pa su tako Drecun i Mašanović preživeli napad. Iako se najpre verovalo da je pod automobil u kom su se nalazili pripadnici kavačkog klana postavljena bomba, Pobjeda saznaje da su njih dvojcia ipak napadnuti granatom. Drecun i Mašanović u eksploziji nisu povređeni.

Da li je Mašanović učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića?

Igoru Mašanoviću sudi se u Crnoj Gori zbog sumnje da je sa Marijom Miloševićem i Vukanom Vujačićem učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića 2016. godine na Cetinju. Mašanović je izašao iz pritvora u septembru.

- Radomir Đuričković bio je kum Cetinjanina Gorana Radomana, koji je u februaru 2015. godine ubijen u Beogradu, a i blizak rođak Gorana Đuričkovića, inače zeta poznatog fudbalera Vladimira Petrovića Pižona, a koji je krajem oktobra 2015. godine likvidiran iz snajpera u Budvi - kaže izvor Blica i podseća da je Radomir Đuričković, kako se sumnja, ubijen u nastavku rata dva zavađena kotorska klana - kavačkog i škaljarskog.

Upravo je pokojni Goran Radoman označen u podzemlju kao osoba koja je otpočela krvavi rat krađom kokaina iz stana u Valensiji 2014. godine.

Tamošnji mediji prenose da je Nikola Drecun, koji je zajedno sa Mašanovićem juče bio meta napada, poznat istražnim organima Crne Gore. On se tereti da je pripadnik kriminalne grupe koju su formirali Radovan Mujović i Vasilije Rafailović, a koja se tereti za više krivičnih dela. On je iz Istražnog zatvora u Spužu izašao 11. novembra.

Foto: Tviter

 
Da li su napadnuti zbog sukoba unutar kavčana?

Istraga utvrđuje da li je ovaj napad nastavak krvavog rata kavačkog i škaljarskog klana, u kom je za devet godina ubijeno skoro 60 ljudi.

- Jedan pravac istrage vodi i ka samim kavčanima i njihovom unutrašnjem sukobu. Naime, Nikola Drecun je nedavno na suđenju tvrdio da je doživeo policijsku torturu od strane odbeglog policajca Petra Lazovića, koji se tereti da je radio po nalogu vođe kavačkog klana, Radoja Zvicera - pišu crnogorski mediji i dodaju:

- Iako je Drecun bio deo kavačkog klana, prošao je kao žrtva klana jer se od njega tražilo da da lažne izjave o određenim osobama koje su smetale klanu. Drecun je navodno na suđenju rekao da nije mogao da optuži ljude za krivična dela o kojima nema saznanja, te je progutao žilet od pokidane limenke koju je pronašao u kanti za smeće. Drecun je navodno rekao i da policijska tortura tu nije stala, već da su ga maltretirali i u bolnici, gde su ga "udarali po ranama i vikali da se nije spasio od njih".

 

Ostavite komentar