Vesti > Region

Milanović tvrdi da su Grci uzeli BBB ZA TAOCE: Drže 100 HRVATA i sad HOĆE JOŠ

Kako kaže, celi sistem evropskog naloga za hapšenje počiva na poverenju i svi smo isti, ali shvatiš da onda to neki zloupotrebljavaju

Izvor: K1info/Tanjug

27/09/2023 > 15:59

podeli vest:

Milanović tvrdi da su Grci uzeli BBB ZA TAOCE: Drže 100 HRVATA i sad HOĆE JOŠ
Foto: Tanjug/Hina/Zvonimir Hutić

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas evropske naloge za hapšenje još 10 državljanja Hrvatske, koje potražuje Grčka zbog sukoba navijača u avgustu u Atini, kada je smtrno stradao jedan Grk i istakako da bi sve bilo drugačije da je on premijer.

- Grci su uzeli Bojse za taoce, drže 100 Hrvata i nijednog Grka. Sad hoće još jer vide da prolazi - rekao je Milanović, koji je danas prisustvovao diplomatskoj berbi grožda.

Na naloge za hapšenje hrvatskih državljanja koje je izdala Grčka, Milanović je rekao da gleda sa stanovišta "ratnog prava".

- Rekao sam 12. avgusta, dok još nije istekao onaj rok, da su uzeli ljude za taoce. I sada hoće još jer vide da prolazi. Kada popuštaš, to imaš - kazao je Milanović novinarima.

Prema njegovim rečima, celi sistem evropskog naloga za hapšenje počiva na poverenju i svi smo isti, "ali shvatiš da onda to neki zloupotrebljavaju".

- Tu nije kraj, očekujem to i dalje. Ukoliko, a toga sam se plašio, zadrže tih sto ljudi i nijednog Grka, to je primena ratnog prava. Ljude su uzeli za taoce. Šta se događa dalje? Idu dalje jer vide da mogu. Da vodim vladu, bilo bi drukčije - dodao je predsednik Milanović u izjavi za medije, preneo je hrvatski portal Index.

Ostavite komentar