Vesti > Region

PROTESTI podrške Dodiku na MEĐUENTITETSKOJ liniji, Sarajevo odgovara KONTRAPROTESTOM

Građani su se okupili u Doboju, na magistralnom putu Priboj-Tuzla, Istočnom Sarajevu i putu Nevesinje-Mostar

Izvor: K1info/Tanjug

01/09/2023 > 21:59

podeli vest:

PROTESTI podrške Dodiku na MEĐUENTITETSKOJ liniji, Sarajevo odgovara KONTRAPROTESTOM
Foto: Youtube PrintScreen/RTS


Na četiri lokacije u Republici Srpskoj danas su održani protesti na kojima su građani izrazili nezadovoljstvo pravosuđem BiH i poručili da je narod RS jedinstven i da stranci treba da idu kući.

Prethodno je MUP Kantona Sarajevo zabranio održavanje mirnih protesta "Srpska pred sudom" u Sarajevu, a građani su se okupili u Doboju, na magistralnom putu Priboj-Tuzla, Istočnom Sarajevu i putu Nevesinje-Mostar.

 

Tokom protesta na duže od 30 minuta bio je blokiran saobraćaj na nekoliko magistralnih puteva između entiteta FBiH i RS.
Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je večeras da u Republici Srpskoj neće odlučivati neizabrani stranci niti pravosudna inkvizicija, već demokratski izabrani predstavnici naroda.

- Mirno, dostojanstveno, demokratski. Ako ne može u nedemokratskom Sarajevu, može u slobodnoj Republici Srpskoj - rekla je Cvijanovićeva, koja je u Doboju prisustvovala okupljanju građana na međuentitetskoj granici u znak podrške predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću, prenosi Srna.

Ona je naglasila da pravo na okupljanje i na stav niko ne može i neće oduzeti.

- Granica postoji - navela je Cvijanović na Instagramu.

Predsednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je da na skup Granica postoji na međuentitetskoj granici u Istočnom Sarajevu niko nije došao da brani pojedinca nego institucije Srpske jer je, kako je naveo, došlo vreme da brigu za ovu zemlju preuzmu izabrani zvaničnici, a stranci da se vrate svojim kućama.

Premijer Srpske je naglasio da nigde nema da jedan čovek koji nije potvrđen u Savetu bezbednosti UN može da donosi zakone, uredbe i da menja zakone i kaže da će krivično odgovarati svako ko ne poštuje njegov zakon.

- To je kraj demokratije i dno dna što se tiče prava - rekao je Višković.
 

 

Ostavite komentar