Vesti > Region

VANREDNO STANJE u Gradačcu, svi smo POTRESENI I ŠOKIRANI: Oglasio se GRADONAČELNIK posle strašne tragedije

On je rekao da će se analizirati da li je bilo propusta u sistemu

Izvor: K1info/Tanjug

11/08/2023 > 15:57

podeli vest:

VANREDNO STANJE u Gradačcu, svi smo POTRESENI I ŠOKIRANI: Oglasio se GRADONAČELNIK posle strašne tragedije
Foto: Youtube PrintScreen/RTVTK


Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić rekao je da se u ovom gradu dogodila strašna tragedija kada je jutros Nermin Sulejmanović usmrtio suprugu i dva muškarca.

On je dodao da su svi potreseni i šokirani.

- Dogodila se strašna tragedija u našem malom gradu koji je prepoznatljiv kao miran grad, vrednih i čestitih ljudi. Ovo je nešto nezabeleženo, strašna tragedija. Mi smo svi potreseni. Od jutros je u Gradačcu bilo vanredno stanje i svi smo šokirani - rekao je Dervišagić za Tanjug.

On je rekao da je iz za sada nepoznatih razloga muškarac ubio nevenčanu suprugu i sve to uživo prenosio na društvenim mrežama, a nakon toga krenuo u obračun sa još nekim osobama.

- Nažalost imamo više poginulih i više ranjenih sugrađana. Jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova su na terenu locirale ubicu i sve je završeno njegovim samoubistvom - rekao je on.

Dervišagić je dodao da sada ostaje da se analizira da li je bilo propusta u sistemu.

- Moramo da vidimo kakvi su odnosi među ljudima i da se vidi kakve se poruke šalju na društevnim mrežama - zašto se sve ovo dešava, koje su to sad pogrešne vrednosti u našem društvu isplivale na površinu i koliko su duboko zašle u sve sfere života -rekao je on.

Gradonačelnik je izrazio saučešće porodicama nastradalih.

- Još jednom javno želim da izrazim saučešće porodicama stradalih, a sugrađanima da poručim da smo prošli kroz jedno traumatično i teško razdoblje, ali verujem da ćemo svi naći snage da se vratimo normalnom životu, a da ovo što se desilo iskoristimo, da otklonimo sve anomalije koje su zahvatile jedno veliko područje, danas u Gradačcu, sutra ko zna gde - naglasio je gradonačelnik.

Instagram tek posle dva sata "skinuo" snimak ubistva

Društvena mreža Instagram uklonila je uznemirujući video snimak koji je na svom profilu objavio Nermin Sulejmanović, a na kojem je uživo preneo trenutak kada je ubio svoju bivšu suprugu u Gradačcu.

Snimak stravičnog zločina je uklonjen sa Instagrama nakon gotovo dva sata.

Nakon što je Sulejmanović identikovan i za njim pokrenuta opsežna potraga on se više puta oglašavao uživo na Instagramu sa pretnjama da će se osvetiti svakom ko ga je prijavljivao policiji. 

Podsetimo, Nermin Sulejmanović je jutros iz pištolja u Gradačcu najpre usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina, saopšteno je ranije iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Sulejmanović je, navodi se, ranio jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

Iz Uprave policije Tuzlanskog kantona je potvrđeno da je Sulejmanović nakon identifikacije i opsežne potrage izvršio samoubistvo.

Ostavite komentar