Vesti > Region

Cele NOĆI trajala BORBA sa POŽAROM kod ŠIBENIKA: VATRA konačno pod KONTROLOM

Na terenu je tokom noći bilo oko 140 vatrogasaca sa 51 vozilom

Izvor: K1info/telegraf.rs

14/07/2023 > 09:44

podeli vest:

Cele NOĆI trajala BORBA sa POŽAROM kod ŠIBENIKA: VATRA konačno pod KONTROLOM
Foto: Tanjug/Hina/Valerio Baranović


Požar, koji je izbio u četvrtak na području Grebaštice kod Šibenika, tokom noći je stavljen pod kontrolu, izjavio je danas zapovednik šibensko-kninske Vatrogasne zajednice Darko Dukić.

- Požar još nije ugašen, ali je pod kontrolom - rekao je Dukić za Hinu.

Na terenu je tokom noći bilo oko 140 vatrogasaca sa 51 vozilom, a dolazilo je i do obnavljanja plamena, ali su vatrogasci uspeli da obuzdaju novi zamah vatrene stihije.

Dukić kaže da je situacija od jutros mnogo bolja.

- Nema otvorenog plamena i radi se na dogašavanju“, naveo je Dukić. Jadranska magistrala, koja je bila zatvorena za saobraćaj, ponovo je otvorena za sva vozila, domaćinstvima i ostalima vraćena je električna energija koja se jutros zbog povratka kanadera na teren neće gasiti jer na mestu požara koje se sanira nema dalekovoda - precizirao je Dukić.

Na mesto požara rano jutros su se vratila i dva kanadera. Prema prvim procenama, izgorela je površina od oko 600 hektara. Vatra je zahvatila kuće u Grebaštici, izgorelo je nekoliko automobila, a u jednom trenutku vatrena stihija zapretila je selima u primoštenskom zaleđu.

Foto: Tanjug/Hina/Valerio Baranović

 

Plamen je u četvrtak krenuo od Gornje Grebaštice, nošen jakim udarima vetra stigao je do Šparadića, kao i mesta Kalina i Bilo te brda Jelinjak. Osim županijskih vatrogasnih snaga na terenu su bili i pripadnici Državne interventne jedinice z Splitsko – dalmatinske i Zadarske županije koji su požar gasili uz pomoć vazdušnih snaga - tri kanadera i dva er traktora.

Mesto požara je u četvrtak uveče obišao i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, koji je potvrdio da je počeo uviđaj kojim bi trebalo da se otkrije uzrok požara.

Ostavite komentar