Vesti > Region

PLEN od pola MILIONA evra: Turčin i Crnogorka UHAPŠENI zbog dva kilograma KOKAINA

Oduzeta opojna droga biće veštačena u Forenzičkom centru Uprave policije

Izvor: K1info/Tanjug

22/06/2023 > 21:13

podeli vest:

PLEN od pola MILIONA evra: Turčin i Crnogorka UHAPŠENI zbog dva kilograma KOKAINA
Foto: Shutterstock


Službenici Regionalnog centra bezbednosti "Centar" - Odeljenja bezbednosti Podgorica, pronašli su i oduzeli oko dva kilograma kokaina visoke čistoće, čija se ulična vrednost procenjuje na skoro pola miliona evra, pri čemu su dve osobe lišene slobode. 

Podgorička policija je u Ulici Partizanski put zaustavila vozilo marke "VW Passat" podgoričkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazili M.B. (40) državljanin Turske i M.F.B. (40) državljanka Crne Gore, saopštio je podgorički MUP.

"Detaljnom kontrolom vozila, kriminalistička policija je pronašla i oduzela dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije bele boje, za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine od oko dva kilograma, kao i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin", navodi se u saopštenju.

Preliminarnim analizama je utvrđeno da je pronađeni kokain najviše čistoće i kvaliteta, a procenjuje se da bi ulična vrednost kokaina mešanjem radi dobijanja na količini, iznosila skoro pola miliona evra. 

Oduzeta opojna droga biće veštačena u Forenzičkom centru Uprave policije. 

Više državno tužilaštvo u Podgorici naložilo je da se M. B. i M. F. B. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Ostavite komentar