Vesti > Region

U NESREĆI kod Trebinja POGINULI VOZAČ autobusa i jedan PUTNIK - jedan PACIJENT helikopterom TRANSPORTOVAN u UKC RS

Vozilo je prevozio 37 zaposlenih banjalučke OŠ Georgij Stojkov Rakovski na radničku ekskurziju

Izvor: K1info/Tanjug

17/06/2023 > 14:43

podeli vest:

U NESREĆI kod Trebinja POGINULI VOZAČ autobusa i jedan PUTNIK - jedan PACIJENT helikopterom TRANSPORTOVAN u UKC RS
Foto: screenshot/Tanjug


U saobraćajnoj nesreći kod Trebinja danas su poginuli vozač autobusa i jedan od putnika, dok je povređeno devet osoba.

Kako je rekao portparol trebinjskog Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović, reč je o zaposlenima osnovne škole iz Banjaluke.

- Vozač je krećući se iz pravca Ljubinja iz neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad autobusom, skrenuo s puta i udario u brdo - rekao je on.

Autobus je prevozio 37 zaposlenih banjalučke OŠ Georgij Stojkov Rakovski na radničku ekskurziju. Svi povređeni su hospitalizovani u trebinjskoj Bolnici.

- U Bolnicu Trebinje primljeno je više pacijenata sa lakšim ili težim povredama. Dva pacijenta sa težim povredama smeštena su u intenzivnu negu, nažalost, dva putnika od 37, koliko ih je bilo u autobusu, smrtno su stradala na licu mesta - rekao je Nedeljko Lambeta, direktor Bolnice.

Saobraćajna nesreća dogodila se rano jutros u mestu Mostaći kod Trebinja.

Jedan od pacijenata, koji su povređeni, helikopterom je transportovan u Banjaluku, u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske.

Tri lica koja su teže povređena zadobila su prelome butne kosti, kuka, odnosno grudnog pršljena, njihovo zdravstveno stanje se prati i nisu životno ugrožena, rekao je načelnik Odeljenja za hirurgiju trebinjske bolnice Vlado Rašević. On je dodao da su ostali pacijenti lakše povređeni i da se nada da će sutra napustiti bolnicu.

Ostavite komentar