Vesti > Region

U padu aviona POGINULI svi PUTNICI, najverovatnije TROJE: Čekuju se PODACI koji će OTKRITI kako je i zašto došlo NESREĆE

Juče je sa radara nestao manji avion, a njegovi ostaci su pronađeni predveče u šumovitom predelu Mali Makovnik

Izvor: K1info/Tanjug

21/05/2023 > 11:39

podeli vest:

U padu aviona POGINULI svi PUTNICI, najverovatnije TROJE: Čekuju se PODACI koji će OTKRITI kako je i zašto došlo NESREĆE
Foto: printscreen/Tanjug


U holandskom avionu koji je pao na Maloj Kapeli poginuli su svi putnici, najverovatnije troje, koliko ih je bilo po planu leta, potvrđeno je u uviđaju na mestu pada aviona Cirrus 20 koji sprovodi karlovačka policija i glavni vazduhoplovni istražitelj.

Kako je izvestilo Državno pravobranilaštvo Hrvatske, u šumovitom delu Male Kapele na području grada Ogulina traje uviđaj i utvrđivanje svih okolnosti pada aviona Cirrus 20.

Glavni vazduhoplovni inspektor Danko Petrin je sa mesta neserće rekao za Hinu da su svi putnici u holandskom avionu poginuli, te da je avion jako oštećena olupina koja je osim mehaničkih oštećenja dodatno uništena i u požaru. On je dodao da se sada radi uviđaj na terenu, posle čega će uslediti prikupljanje podataka.

- Treba da dobijemo podatke od kontrole letenja, komunikaciju koju su imali sa pilotom, radarske i druge podatke i onda ćemo dobiti kompletnu sliku i nadamo se, odgovor na pitanje šta i zašto se to dogodilo - rekao je Petrin.

On je odbacio kao nagađanje tvrdnju da je uzrok pada aviona loše vreme, jer se oni rukovode samo činjenicama, a loši meteorološki uslovi ne znače automatski da su oni uzrok pada aviona.

Petrin je, takođe, potvrdio da se radi o holandskom avionu u kojem su po planu leta bila tri putnika iz Holandije, a da li je tako i ko su putnici utvrdiće se kroz obdukciju koja treba da pruži odgovore i o identitetu žrtava i o tačnom vremenu i uzroku smrti.

 

 

Ostavite komentar