Vesti > Region

MILANOVIĆ se u Crnoj Gori sastao sa VUČIĆEM: Premalo smo PRIČALI, problemi su REŠIVI

Predsednici Srbije i Hrvatske danas su prisustvovali inauguraciji Jakova Milatovića

Izvor: K1info/Tanjug

20/05/2023 > 19:41

podeli vest:

MILANOVIĆ se u Crnoj Gori sastao sa VUČIĆEM: Premalo smo PRIČALI, problemi su REŠIVI
Foto: Tanjug/Media biro


Problemi između Hrvatske i Srbije su rešivi, uključujući rešavanje sudbine nestalih u ratu, izjavio je danas hrvatski predsednik Zoran Milanović. 

On je danas prisustvovao inauguraciji novog crnogorskog predsednika Jakova Milatovića, i tom prilikom kratko razgovarao sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, takođe gostom na svečanosti u Podgorici, prenosi Hina.

Novinarima je izjavio da su "kao i obično pričali premalo" i da nije on taj koji može operativno da rešava probleme između dve zemlje. 

- Ali po meni su rešivi. Jedan od problema su nestali, a ja ne mogu da verujem da Srbija nema te podatke i ne mogu da verujem da bi nekoga iz njihove perspektive stavljali u zaštitu po tom pitanju - rekao je Milanović.

Dodao je da bi voleo da saradnja s novim crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem bude kao i sa njegovim prethodnikom Milom Đukanovićem.

- Ja sam dobro sarađivo, ne samo ja već svi mi sa Đukanovićem, ne bih bio nesretan da se to nastavi kad je spoljna politika u pitanju. U unutrašnje stvari Crne Gore ne bih se mešao, osim na način da dam podršku Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI) na ovim izborima - rekao je Milanović misleći na stranku crnogorskih Hrvata.

Očekuje se da će HGI, jedina hrvatska stranka koja izlazi na izbore u Crnoj Gori, na njima osvojiti jedan poslanički mandat, prenosi Hina.

 

Ostavite komentar