Vesti > Region

PREVARA veka u Crnoj Gori: ŽENA se lažno predstavila u BANCI, uzela 1,3 milona evra i OTIŠLA u nepoznato

Uzeti su snimci sa nadzornih kamera, koje su jasno snimile počiniteljku

Autor: K1info/vijesti.me

15/04/2023 > 21:11

podeli vest:

PREVARA veka u Crnoj Gori: ŽENA se lažno predstavila u BANCI, uzela 1,3 milona evra i OTIŠLA u nepoznato
Foto: Shutterstock


Nezabeležen slučaj zamene identiteta i prevare dogodio se u Crnoj Gori, kada je jedna žena na tuđe ime podigla 1,3 miliona evra iz filijale Lovćen banke u Herceg Novom! Naravno, to pod uslovom da nije umešan niko iz banke, jer ako jeste, onda bi to bio zabeležen, standardni slučaj "posla iznutra" - jedino što je iznos novca baš značajan.

Ali, dok se sve ne utvrdi, policija traga za ženskom osobom koja je 12. aprila, koristeći falsifikovana dokumenta klijentkinje pomenute banke, sa njenog računa podigla strahotnu sumu novca.

Prema saznanjima Vijesti, iz te bankarske institucije dan kasnije obavestili su policiju, kada je Budvanka M. O. rekla da ona nije zahtevala da joj se isplati novac koji je čuvala u banci.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi koja je priložila falsifikovanu ličnu kartu na ime M. O. Prevarantkinja je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavestili kada da dođe.

Napunila ranac i išetala iz filijale

Dan kasnije ona je sa rancem ušetala u banku, uzela novac i otišla.

Prevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijentkinju koja im je saopštila da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

- Po nalogu tužioca preduzimaju se mere i radnje na identifikovanju NN osobe koja je počinila prevaru. Uzeti su snimci sa nadzornih kamera koje su jasno zabeležile počiniteljku - rekli su nezvanično iz policije.

Sprovodi se interna istraga

Prema istim informacijama i u Lovćen banci se sprovodi interna istraga. Iz te banke danas su saopštili da je NN lice uz upotrebu falsifikovanih dokumenata počinilo prevarnu radnju na štetu jednog njihovog klijenta.

Naveli su i da su upoznali nadležne sa događajem i da će dati maksimalan doprinos da se utvrde krivci.

- Preduzete su sve mere da se oštećeni klijent u celosti zaštiti, uz napomenu da se radi o izolovanom slučaju koji je pokriven polisom osiguranja i koji ne može da utiče na redovno funkcionisanje banke - saopštili su iz te finansijske institucije.

 

Ostavite komentar