Vesti > Region

POVRATAK KOLINDE? Ako ona krene u PREDSEDNIČKU TRKU, Milanoviću se NE PIŠE DOBRO

Pojačane aktivnosti bivše hrvatske predsednice pojačale su i nagađanja da je ona zainteresovana za novo osvajanje Pantovčaka

Izvor: K1info/Tanjug

06/03/2023 > 12:16

podeli vest:

POVRATAK KOLINDE? Ako ona krene u PREDSEDNIČKU TRKU, Milanoviću se NE PIŠE DOBRO
Foto: ATA Images/Tanjug/HINA/LANA Slivar Dominić


Pojačane aktivnosti bivše hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović pojačale su i nagađanja da je ona zainteresovana za novo osvajanje Pantovčaka, piše danas zagrebački Večernji list i konstatuje da to ne bi odgovaralo aktuelnom šefu države Zoranu Milanoviću.

Nagađanja o zainteresovanosti Grabar Kitarović za još jedan mandat na čelu hrvatske države dobile su na zamahu prošle sedmice kada se pojavila na sastanku Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju zajedno sa premijerom i šefom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

Iako je premijer istog dana rekao da ponovna kandidatura Kolinda Grabar-Kitarović u HDZ-u “nije tema”, teško je, piše list, ne primetiti da ona poslednjih meseci i rado “koketira” s javnošću, da je pojačala svoju prisutnost na društvenim mrežama, ali i da je ponovo u prvim redovima na važnim događanjima tik uz Plenkovića.

Analitičari se slažu da Milanoviću ne bi odgovaralo da se ponovo nađe u predsedničkoj trci sa Grabar Kitarović.

Dražen Lalić smatra da bi desničari lakše glasali za  Grabar-Kitarović nego levičari za Milanovića,  dok Ankica Mamić ističe da bivša predsednica ne bi trebalo da se kandiduje.

 

 

 

Ostavite komentar