Vesti > Region

U hrvatskom Saboru 11 SATI RASPRAVLJALI O OPOZIVU Plenkovića, ON IH ISKULIRAO i otišao kući

Plenkovića prozivali za manjak volje, znanja i vizije, ali i osećaja za ljude i zemlju

Izvor: K1info/Tanjug

24/02/2023 > 07:47

podeli vest:

U hrvatskom Saboru 11 SATI RASPRAVLJALI O OPOZIVU Plenkovića, ON IH ISKULIRAO i otišao kući
Foto: Tanjug/HINA/Dario Grzelj


Rasprava u hrvatskom Saboru o opozivu premijera Andreja Plenkovića okončana je rano jutros nakon gotovo 11 sati žustre polemike između vlasti, koja ga je branila, i opozicije, koja je ukazivala na brojne razloge zbog kojih premijer mora da ode sa dužnosti.

Anka Mrak Taritaš (Glas) rekla je da najdugovečniji premijer mora otići jer ga, kako je ocenila, ne zanima mnogo rasprava, i prozvala ga za manjak volje, znanja i vizije, ali i osećaja za ljude i zemlju, prenosi Hina.

Prema njenim rečima, Hrvatska je prema svim kriterijumima, poslednja u EU, osim po smrtnosti od raka, po čemu je među prvima. 

Zamerila je premijeru što nije ostao do kraja na raspravi, iako su to radili svi ministri o čijem je opozivu raspravljano.

Nikola Grmoja (Most) rekao je da je premijer oko 22 sata pobegao sa svog opoziva, što do sada nisu imali priliku da vide. "Afere su od vaše političke stranke napravile političku crkotinu, ugušili ste se u vlastitoj korupciji", rekao je Grmoja.

Nedostatak političke hrabrosti Plenkoviću je zamerila i Sandra Benčić (Možemo).

Željko Sačić (Hrvatski suverenisti) upozorio je na odbrambenu sigurnost kao značajan problem zbog zanemarivanja vojne obuke.

Krunoslav Katičić iz poslaničkog kluba HDZ-a ocenio je da su svi prigovori opozicije bez argumenata i istakao da su pod vodjstvom HDZ-a ostvareni svi strateški ciljevi.

 

 

 

Ostavite komentar