Vesti > Hronika

Ko kaže da HRVATI i SRBI ne mogu zajedno? Policija ih POHAPSILA i ZAPLENILA 400 kg raznih narkotika

U poslednjih 10 godina ovo je jedna od većih i značajnijih zaplena droge u Hrvatskoj

Izvor: K1info/Tanjug

17/02/2023 > 11:40

podeli vest:

Ko kaže da HRVATI i SRBI ne mogu zajedno? Policija ih POHAPSILA i ZAPLENILA 400 kg raznih narkotika
Foto: Pexels.com


Zagrebačka policija saopštila je da je završena kriministalička istraga u slučaju zaplene 400 kilograma raznih narkotika u vikendici u Zelini, kada su uhapšeni jedan državljanin Srbije i državljanin Hrvatske.

Droga je zaplenjena u iznajmljenoj vikendici, a reč je o raznim vrstama narkotika, uglavnom o marihuani i ekstaziju, tzv. spidu, u vrednosti od oko milion evra.

Šef kriminalističke službe i šef Službe za analitiku i odnose sa javnošću, Goran Lauš i Marija Goati, su na konferenciji za novinare rekli da je ovo značajna zaplena droge u Hrvatskoj i da je jedna od većih u poslednjih 10 godina.

Jutarnji list piše da je policija drogu otkrila u unajmljenoj vikendici na području Zeline, koja je po svemu sudeći služila kao skladište droge za kriminalce koji su njome trgovali.

Osim droge, kažu, pronađena je i manja količina oružja, odnosno kratke puške sa prigušivačima s više stotina metaka, kao i kilogram plastičnog eksploziva velike razorne moći.

Zbog tajnosti čitavog kriminalističkog istraživanja, nije bilo moguće saznati detalje ove velike zaplene, a pogotovo kako je policija otkrila lokaciju na kojoj je pronađena droga, odnosno da li je reč o slučajnom nalazu ili o planiranoj akciji. Takođe ostaje nepoznato da li je droga bila u tranzitu ili namenjena hrvatskom tržištu.

 

 

Ostavite komentar