Vesti > Region

ČANAK PRED IZBORE u CG: Abazovićeva ekipa NE MOŽE DA VODI NI OBDANIŠTE, a kamoli državu

S obzirom na to da postoje dve strane, i jedna i druga, ako misle da pobede, moraju ići sa jednim kandidatom, smatra Nenad Čanak

Izvor: K1info/Tanjug

21/01/2023 > 15:04

podeli vest:

ČANAK PRED IZBORE u CG: Abazovićeva ekipa NE MOŽE DA VODI NI OBDANIŠTE, a kamoli državu
Foto: K1 TV screenshot


Političar i aktivista Nenad Čanak, komentarišući predstojeće predsedniče izbore u Crnoj Gori, kazao je da, s obzirom na to da postoje dve strane, i jedna i druga, ako misle da pobede, moraju ići sa jednim kandidatom.

- Tu parcijalnog interesa ne sme biti - kazao je Čanak za Tanjug.

Smatra da su stranke koje su dobile izbore 2020. godine pokazale neozbiljnost i međusobnim prepucavanjem su dali da se "kamenac DPS-a koji je normalan nakon 30 godina vlasti, vidi kao manje zlo od onoga što je posle bilo".

- Pokazali su se kao sluge velikosrpskog ogranka velikoruskog projekta - kazao je Čanak.

Dodaje da je u Crnoj Gori trenutno na sceni jedna stara boljka - ko je važniji, a ko je manje važan.

- Umesto da se pogledaju rezultati izbora, došli smo u poziciju da pobednici iz 2020. umesto da uklone mane, razore temelje države, zatim rekonstruišu Vladu koja je već pala - primećuje Čanak.

Foto: ATA Images

Dritan Abazović

Uveren je da ko god da bude kandidat DPS-a, da će taj blok imati jednog kandidata na izborima.

Navodeći da DPS mora da se reformiše, u smislu toga da posle 30 godina na vlasti naravno da dolazi do problema, Čanak kaže da je 2020. godina bila kruna Milove vlasti jer je posle 30 godina mirno predata vlast bez ijednog nesporazuma.

Smatra da je Dritan Abazović prevarant i lažov i kaže da je od 5. septembra 2021. godine pa nadalje lagao.

Dodaje da Abazović "tegli vreme" da se ne izabere vlada.

- Suština je ta da imate tzv. pobedničku ekipu koja je pokazala nesposobnost da vodi obdanište, a ne državu i to stalnim svađanjem - kaže Čanak.

Na izborima 19. marta, kako kaže, s jedne strane će biti prosrpski blok, a to nema veze sa srpskim etnosom, već za političko srpstvo, koje je vezano za srpsko pravoslavlje i velikosrpstvo, a s druge strane blok za crnogorsku nezavisnost.

 

 

 

Ostavite komentar