Vesti > Politika

Šta su posle Brisela danas pričali Vučić i Hil?

Ambasador je rekao da su SAD veoma zadovoljne naporima koje preduzima EU u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine

Izvor: K1info/Tanjug

22/11/2022 > 12:39

podeli vest:

Šta su posle Brisela danas pričali Vučić i Hil?
Foto: Twitter/predsednikrs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom, kojeg je obavestio o poslednjoj rundi razgovora u Briselu i podelio zabrinutost za bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji u svetlu najnovijeg razvoja dogadaja.

- Zahvalio sam SAD na angažovanju u smirivanju tenzija i sprečavanju daljih eskalacija i istakao da Srbija ostaje iskreno posvećena dijalogu i rešavanju svih otvorenih pitanja mirnim putem i u dobroj veri, kako bi se očuvali teško stečeni mir i stabilnost celog regiona - napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije".

Posle sastanka sa predsednikom Srbije, Hil je rekao da Vašington nastavlja da podržava EU u naporima da se postignu rešenja na Kosovu i Metohiji i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nastavi sa konstruktivnim angažovanjem u Briselskom procesu.

- Imao sam dobar razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Razgovarali smo o Briselskom procesu - preneo je Hil novinarima ispred Palate Srbije.

Istakao je da su SAD veoma zadovoljne naporima koje preduzima EU, i njenim pristupom.

- Smatram impresivnim da se čovek takvog ranga i statusa Žozep Borelj angažovao osam sati u rešavanje spornog pitanja. Nastavljamo da podržamo EU u njenim naporima - podvukao je Hil.

Preneo je da je na Vučića apelovao da nastavi sa konstruktivnim angažovanjem u ovom procesu.

 

Ostavite komentar