Vesti > Politika

VUČIĆ se u ATINI sastao sa Micotakisom: Ovo mi je DRAGO, ali ono što dolazi POSLE...

Predsednik Srbije ima važan sastanak sa grčim premijerom Micotakisom

Izvor: K1info/Tanjug

18/11/2022 > 17:01 >> 20:13

podeli vest:

VUČIĆ se u ATINI sastao sa Micotakisom: Ovo mi je DRAGO, ali ono što dolazi POSLE...
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Atinu, gde će na radnoj večeri razgovarati sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom.

- Upravo stigao u Atinu na važan sastanak sa iskrenim prijateljem Srbije, Micotakisom. Očekujem da učvrstimo i snažno unapredimo naše političke i ekonomske odnose - naveo je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, uz fotografiju iz glavnog grada Grčke.

- Da budem pomalo ličan, poseta Atini mi je svakako draža, od one koja dolazi posle nje... -napisao je Vučić.

Zapravo, on je aludirao na sastanak u Briselu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, na koji je pozvala EU. Ranije danas portparol EU Peter Stano izjavio je da su Vučić i Kurti pozvani da dođu u Brisel na sastanak kako bi se pronašlo "evropsko rešenje" za "najozbiljniju situaciju od 2013. godine".

Tokom večeri predsednik Vučić se susreo Micotakisom, a potom je i otkrio o čemu je bilo reči između njih dvojice.

- Hvala dragom prijatelju Kirjakosu Micotakisu na srdačnom dočeku. Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, svim temama od značaja ne samo za naše zemlje, već i za ceo region. Još jednom sam zahvalio na podršci koju Grčka pruža Srbiji na svom putu ka EU, a pričali smo i o energetskoj situaciji, kao i međusobnoj podršci tokom izazovnih vremena koja su pred nama - napisao je predsednik Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav uz fotografiju susreta.

 

 

Ostavite komentar