Vesti > Politika

Vučić razgovarao sa RUSKIM ambasadorom i NEMAČKOM ministarkom

Predsednik Srbije sa Anom Lirman i sa Bocan-Harčenkom pričao je o situaciji na KiM

Izvor: K1info/Tanjug

24/10/2022 > 12:46

podeli vest:

Vučić razgovarao sa RUSKIM ambasadorom i NEMAČKOM ministarkom
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgvoru sa ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom zahvalio na podršci koju Rusija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i izrazio nadu da će se preko potrebni mir na tlu Evrope uspostaviti u najkraćem periodu.

 

 

 

- Sagovornici su razgovarali i o situaciji na Kosovu i Metohiji, a Vučić je istakao da Srbija, uprkos svim izazovima, nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i saradnje, da ostaje posvećena punoj primeni do sada postignutih sporazuma i poštovanju međunarodnog prava, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić i Harčenko razgovarali su pored geopolitičke situacije i regionalnih pitanja i o bilateralnoj saradnji.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 
Nemačka pozvala Srbiju da se usaglasi sa politikom EU

Pre ovog sastanka, Vučić je imao još jedan - razgovarao je sa državnom ministarkom za evropske poslove i klimatska pitanja Nemačke Anom Lirman o dijalogu Beograda i Prištine, evropskim integracijama, energetskoj krizi i klimatskim promenama.

Predsednik je istakao da je Srbija posvećena dijalogu kao načinu za rešavanje svih otvorenih pitanja, neugrožavajući svoje državne i nacionalne interese, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

 

 

 

Govoreći o energetskoj i klimatskoj krizi, Vučić je rekao da će Srbija ubuduće više ulagati u obnovljive izvore energije, po uzoru na brojne nemačke kompanije u Srbiji, koje su mnogo uložile u solarne panele, a u cilju uštede i proizvodnje električne energije za svoje potrebe.

Ministarka Lirman pozvala je Srbiju da se usaglasi po pitanju spoljne politike i viznog režima Evropske unije, kaže se u saopštenju.

 

 

 

Ostavite komentar