Vesti > Politika

Predsednik VUČIĆ na skupu u Beogradu: Nemamo drugu otadžbinu i nećemo je dati NIKOME!

Predizborni skup liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" održava se ovog utorka na Novom Beogradu

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

28/05/2024 > 18:01

podeli vest:

Predsednik VUČIĆ na skupu u Beogradu:  Nemamo drugu otadžbinu i nećemo je dati NIKOME!
Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ


Predizborni skup liste "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" održan je u Hali sportova Ranko Žeravica na Novom Beogradu.

Hala sportova bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a mogle su se videti zastave SNS, Srbije kao i poruke podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Čitava hala sa sa oduševljenjem pozdravila je predsednika Srbije.

18.44 - Obratio se predsednik Srbije

- Večeras su sa nama dvojica ljudi, koji su izgubili svoju decu u napadima u Duboni i Orašju.Njih dvojica su ovde, u vreme kada im se tragedija dogodila, neki od nas su bar malo bili ljudi, neki drugi nisu bili ni malo. Drugi veći razlog zbog kojeg su oni ovde, izgubili su decu,  želeli su da budu ovde sa nama zbog svoje države koju neće da izgube i nikome neće da je daju.

Foto: Printscreen

 

Sa nama je Miša Todorović, izgubio je sina Dalibora, Saša Panić, zlikovac mu je ubio sina i ćerku, Milana i Kristinu. Nadam se da će Saša imati dece u budućnosti. Njihovim porodicama, suprugama, želim sve najbolje, da izdrže sve. A njih dvojica su ovde, jedan je mali i nevažan razlog, to je kada se u to vreme najteža tragedija dogodila, neki od nas su makar malo bili ljudi, neki drugi nisu bili ni malo.

- Izgubili su decu, ne postoji ništa vrednije što neko može da izgubi, a želeli su večeras da budu sa nama zbog države koju ne žele da izgube i neće nikome da je daju i beskrajno im hvala što su večeras ovde - rekao je Vučič i aplaudirao Miši i Saši.

- Nije važno koliko puta neko može da padne, važno je da se svaki put podignemo i nastavimo da se borimo. I ovo sam rekao zbog toga što je lako kritikovati. Lako je reći "ne sviđa mi se ovaj most, nije mi dovoljno širok novi auto-put, zašto samo 200 na sat pruga, moglo je i 300, avion je mogao biti veći", samo nikad nisu rekli ti koji nas kritikuju šta je to što su oni uradili.

- Pre samo 10 godina i 12 godina imali smo 550.000 ljudi manje zaposleno nego danas. Ljudi, promenili ste našu zemlju.

- Obraz Srbiji ne možete da uzmete - naglasio je Vučić.

- Znam koliko je važno da na izbore izađete. Izbori nisu završeni pre izbora, svim trikovima su se služili, više novca su im dali nego bilo kad u prošlosti. Mnogo novca je uloženo da bi ova zemlja bila srušena. A naše je da im kažemo "ne damo svoju otadžbinu".

- Ponosan sam na svakog građanina Srbije. Rođen sam u Beogradu, oca Srbina i majke Srpkinje. Ponosan sam na svakog Bošnjaka i Bošnjakinju, Roma i Romkinju, Rumuna i Rumunku, Mađara i Mađaricu. Svakog građanina koji se bori za svoju zemlju.

- Ono što je važno, kada se završe izbori, nema trijumfalizma i velikog slavlja. Od tog trenutka morate da pokažete veću brigu o ljudima. Počnite da razgovarate s ljudima. Pružite pažnju normalnim običnim ljudima, koji su vas doveli na vlast, pokažite da hoćete da ih slušate, to tražim od vas.

- Teško vreme je pred celim svetom. Sve je manje racionalnih i odgovornih ljudi. Kao da je ceo svet poludeo, svi maštaju o sukobima, a ja maštam o miru, da sačuvamo našu decu, ćerke, bake, nemamo dece za bacanje.

- Nikome nećemo dozvoliti da ruši naše nacionalne interese. Gde god da živimo u Srbiji, uvek ćemo imati jedinstvo našeg naroda, imati prezime srpsko i ne dozvoliti nikome da to sruši.

- U Beogradu očekujem veliku pobedu, nadam joj se i verujem u nju. Zato je važno da svi izađete na izbore i pokažete ljubav prema Beogradu i ljubav prema Srbiji.

- Zasmetala im je naša srpska trobojka, srpska zastava. Pokazaću vam sad onu koju sam ponosno razvio u UN. Ničiju trobojku ne mrzimo, ali svoju volimo najviše i niko je neće pobediti - naglasio je Aleksandar Vučić.

18.35 - Aleksandar Šapić se obratio prisutnima

Foto: Printscren

 

- Odlučio sam danas par reči da kažem o ljudima koji žice sa nama, koji žive u našem gradu. Potrudili smo se, kad god smo mogli da pomognemo onima koljma je pomoć potrebna.

18.26 - Obratio se ministar Ivica Dačić

Foto: Printscreen

 

- Braćo i sestre, a moram da kažem i ono naše, drugarice i drugovi, ja sam u ovu halu prvi put ušao 1985. godine. Istina, gledajući klub čije ime ne smem da spomenem sad ovde, da se predsednik ne bi ljutio, u svakom slučaju ovo je bila najlepša hala za košarku u ono vreme, a i sada, sa najboljom atmosferom. Ovde je atmosfera zajedništva, koja pokazuje jedinstvo srpskog naroda i snagu. Pokazuje da kad god je Srbiji teško, da bismo bili uspešni moramo da budemo zajedno i jedinstveni.

- Važno je da mi ovde u Srbiji shvatimo da samo ako smo politički stabilni i jedinstveni možemo uspešno da odgovorimo svim neprijateljima Srbije. Zato smo zajedno, jer mislimo zajednički o svim državnim i nacionalnim pitanjima. O KiM mislimo da je sastavni deo Srbije, bez obzira čije okupacione snage se tamo trenutno nalaze - rekao je Dačić na šta je publika odgovorila skandiranjem i gromoglasnim aplauzom.

18.13 - Obratila se ministarka za brigu o porodici i demografiju

Foto: Printscreen

 

- Poslednjih meseci u nameri da žigošu čitav srpski narod prekoputa nas našle su se mnogo moćne zemlje, ali mi smo znali šta branimo, našu svetinju. Mi smo znali da kada nepravda postaje zakon, borba je bila naša dužnost i u toj borbi Srbija je hodala podignute glave. Naša politika je briga o narodu.Borba je bila naša dužnost i u toj borbi Srbija je koračala uzdignute glave. Pred nama je odgovornost da zemlju sačuvamo, državu štitimo i o narodu brinemo . Nisu uspeli da izoluju Srbiju. Srbija je postala lider slobodarskog sveta, lekcija iz patriotizma, suverenizma i odgovorne politike.

18.10 - Gradonačelnik Ljubljane se prvi obratio

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, kao veliki prijatelj Beograda prvi se obratio pristunima.

Foto: Printscreen

 

- Hvala vam što sam danas ovde. Ljubljana i Beograd imaju odlične odnose. Garantujem vam da će u beogradu Expo biti najbolji. Imate srce koje drugi nemaju. U nedelju očekujem pobedu veliku.

18.05 - Stigao predsednik Srbije

Foto: Printscreen

 

Aleksandar Vučić stigao je u halu na skup.

Svi prisutni su ga dočekali aplauzom i skandiranjem njegovog imena.

Ostavite komentar