Vesti > Politika

VAŽAN RAZGOVOR u predsedništvu! Predsednik VUČIĆ se sastao sa MILORADOM DODIKOM!

Predsednik Vučić objavio je fotografiju susreta na svom Instagram nalogu

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

17/05/2024 > 13:50

podeli vest:

VAŽAN RAZGOVOR u predsedništvu! Predsednik VUČIĆ se sastao sa MILORADOM DODIKOM!
Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Ključna tema razgovora bili su odnosi Republike Srbije i Republike Srpske i reakcija celokupnog srpskog naroda na izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

- Obavestio sam predsednika Dodika o naporima koje Republika Srbija preduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti. Istovremeno, predsednik Dodik me je informisao o razgovorima koje je imao u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i Srpske. Predsednik Dodik upozorio me je da će donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici imati katastrofalne posledice na odnose unutar Bosne i Hercegovine - napisao je predsednik, i dodao:

 

- Posebna tema razgovora bio je predstojeći Sabor srpskog naroda zakazan za 8. jun u Beogradu, za koji su dogovorene brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, kao i događaji koji će potvrditi jedinstvo naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost generacija koje dolaze. Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda", napisao je predsednik Vučić na zvaničnom Instagram nalogu.

Vučić i Dodik sastali su se u Beogradu, a predsednik Vučić objavio je fotografiju susreta na svom Instagram nalogu.

Ostavite komentar