Vesti > Politika

U Prištini saslušan privedeni Miletić, evo za šta mu se stavlja na teret

Optužbe protiv Miletića su u vezi sa događajima krajem maja prošle godine u Zvečanu, kada su Srbi protestovali ispred zgrade opštine

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

12/05/2024 > 11:28

podeli vest:

U Prištini saslušan privedeni Miletić, evo za šta mu se stavlja na teret
Foto: Shutterstock


Slobodan Miletić iz Zvečana, koji je 10. maja uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, doveden je u sud u Prištini, gde će pretpretresni sudija odlučivati po zahtevu tužilaštva da mu bude određen pritvor.

Miletićev branilac, advokatica Jelena Krivokapić, izjavila je za RTS da ga tzv. kosovska policija tereti za četiri krivična dela - "udruživanje protiv ustavne delatnosti, ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom, napad na službeno lice i učešće na skupu na kojem se vrši krivično delo i huliganstvo".

Istakla je da je Miletić tokom saslušanja negirao optužbe i tvrdnje policije.

Miletić je, nakon hapšenja na Jarinju, ispitan u južnom delu Kosovske Mitrovice, gde mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Optužbe protiv Miletića su u vezi sa događajima krajem maja prošle godine u Zvečanu, kada su Srbi protestovali ispred zgrade opštine zbog nasilnog upada tzv. kosovske policije u zgradu, kako bi uvela gradonačenika Albanca izabranog na izborima na kojima Srbi, koji čine većinu stanovništva na severu KiM, nisu učestvovali i na koje je izašlo svega oko tri odsto birača.

Kancelarija za KiM saopštila je kada je Miletić uhapšen da je on priveden pod izgovorom da je učestvovao u protestima Srba na severu KiM i barikadama, uprkos čvrstim garancijama EU i SAD od 28. decembra 2022. godine da neće biti progona i odmazde nad Srbima zbog toga što su izražavali svoje nezadovoljstvo usled Kurtijeve okupacije severa KiM.  

 

Ostavite komentar