Vesti > Politika

Ne odustaje se od vraćanja OBAVEZNOG VOJNOG ROKA: Do kraja meseca Vučiću stiže PREDLOG!

Do sada se spekulisalo da bi vojni rok mogao da traje 3 meseca, što je pre skoro dve godine predlagao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

23/04/2024 > 10:00

podeli vest:

Ne odustaje se od vraćanja OBAVEZNOG VOJNOG ROKA: Do kraja meseca Vučiću stiže PREDLOG!
Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg


Vojska Srbije će do kraja meseca dostaviti vrhovnom komandantu i predsedniku države Aleksandru Vučiću procenu i predlog za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka.

To je najavio načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i rekao da će biti predložen i model obaveznog služenja vojnog roka i dinamičkih planova za stvaranje uslova za aktiviranje obaveze.

- GŠ VS razradio je više mogućih modela služenja vojnog roka, s jasno definisanim pozitivnim i negativnim efektima, uz uporednu analizu po prethodno definisanim kriterijumima, na osnovu čega je prepoznat i izdvojen optimalan model - rekao je Mojsilović za Politiku, povodom Dana Vojske Srbije 23. aprila.

Međutim, nije otkrio šta je predlog, jer još nije dostavljen Vučiću. On je istakao da je za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, što nije samo vojno pitanje, neophodan širi društveni konsenzus.

Do sada se spekulisalo da bi vojni rok mogao da traje tri meseca, što je pre skoro dve godine predlagao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ostavite komentar