Vesti > Hronika

PRONAĐENO TELO SPECIJALCA VOJSKE SRBIJE! Nestao TOKOM VEŽBI nakon skoka iz HELIKOPTERA

Trenutno se sagledavaju sve okolnosti kako bi se utvrdili uzroci nezgode

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

16/04/2024 > 11:05

podeli vest:

PRONAĐENO TELO SPECIJALCA VOJSKE SRBIJE! Nestao TOKOM VEŽBI nakon skoka iz HELIKOPTERA
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije


Ronioci su jutros pronašli telo zastavnika Vojske Srbije Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnjih vežbi desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povređen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan i nakon operacije nalazi se na intenzivnoj nezi.

Toškovićevo telo pronašli su ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka.

Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

Tošković je rođen 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.

Ostavite komentar