Vesti > Politika

Karadžićeva ćerka OTKRILA u kakvom je STANJU njen otac: Primio je terapiju i...

Ona je prethodno saopštila da Karadžić trpi užasne bolove, jer mu u britanskom zatvoru nisu dali neophodne lekove

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

05/04/2024 > 19:39

podeli vest:

Karadžićeva ćerka OTKRILA u kakvom je STANJU njen otac: Primio je terapiju i...
Foto: Tanjug/Nebojša Raus


Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji se nalazi u britanskom zatvoru, primio je terapiju i malo je bolje, izjavila je danas njegova ćerka Sonja Karadžić-Jovičević.

- Nazvao me pre nekoliko minuta i rekao da je primio terapiju. Malo je bolje. Bolje i govori - rekla je ona za Srnu.

Dodala je da će pratiti šta se dešava jer je Karadžićevo stanje, kako je navela, bilo alarmantno nakon nekoliko dana konstantnog pogoršavanja.

- Od svega što smo pokrenuli i svih kojima smo se obratili, ne znam šta je 'upalilo' da u poslednjim minutima njihovog radnog vremena, petkom, pred vikend, Radovan dobije zamalo zakasnelu pomoć. Zato želim da zahvalim svima koji su se angaživali, a posebno zahvaljujem medijima koji su brzo i korektno reagovali. Hvala vam od srca - rekla je Jovičevićeva.

Ona je prethodno saopštila da Karadžić trpi užasne bolove, jer mu u britanskom zatvoru nisu dali neophodne lekove.

- Danima mi Radovan govori da ima bolove u stomaku i karlici koji se povećavaju. Lekove koje je trebalo da dobije nisu mu dali. Čekao je, pokušavao da dođe do lekara. Nije mi dao da se obratim medijima - rekla je Jovičević.

Nekadašnji predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić nalazi se u engleskom zatvoru "Vajt", zbog, kako se navodi u presudi Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine.
 

Ostavite komentar