Vesti > Hronika

Đajić ocenio: POSETA generalu MLADIĆU je bila isključivo LEKARSKA, a nikako politička

Prema njegovim rečima, general je bio prezadovoljan, a poseta je uspela

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

26/02/2024 > 09:42

podeli vest:

Đajić ocenio: POSETA generalu MLADIĆU je bila isključivo LEKARSKA, a nikako politička
Foto: Youtube PrintScreen/Avaz TV


Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci Vlado Đajić ocenio je istorijskom posetu tima lekara te medicinske ustavnove Hagu, koji su pregledali generala Ratka Mladića da bi utvrdili objektivnu sliku njegovog zdravstvenog stanaj.

- Ovo je bila istorijska poseta. Prva koju je činio tim lekara iz Republike Srpske generalu Mladiću. General je bio prezadovoljan, poseta je uspela, svi smo stekli sliku o njegovom objektivnom stanju - rekao je Đajić gostujujući u Јutarnjem programu RTRS.

On je dodao da je poseta bila isključivo lekarska, a ne politička, kako neki mediji to pokušavaju da protumače.

- Pre nekoliko godina bili smo u poseti Stojanu Župljaninu, koji danas bolje izgleda nego tada kada smo ga prvi put videli. Sigurno da nećemo previše čekati sa konačnom ocenom i dijagnozom, očekujem je za nekoliko dana - rekao je Đajić.

Član tima dr Nikola Šobot ocenio je da sama poseta ovakvog tipa nosi stručnu i profesionalnu odgovornost.

- Dočekani smo profesionalno, dobili smo svu medicinsku dokumentaciju, uspeli smo da izgradimo kompletnu sliku stanja generala Mladića, ali daćemo i sugestije za lečenje i proporuke u kojem bi pravcu to trebalo da ide - rekao je Šobot.

Foto: Youtube PrintScreen/Avaz TV

 

Napomenuo je da je u ovom trenutku najvažnije da se ne ponove moždani udari, a Mladić ih je imao već dva. Podsetio je i da je Mladiću ugrađen pejsmejker, koji leči srčanu slabost.

U medicinaskom timu Republike Srpske bila su četiri ljekara, dva neurologa, psihijatar i kardiohirurg. General  Mladić u Ševeningenu izdržaa doživotnu zatvorsku kaznu na koju ga je osudio haški tribunal.
 

Ostavite komentar