Vesti > Politika

Šešelj ODBIO DA BUDE SASLUŠAN u Specijalnom sudu

Na saslušanje je pozvan jer, kako tvrdi, Tribunal hoće ponovo da mu sudi zbog objavljivanja knjiga sa dokumentima iz njegovih prdemeta

Autor: Tanjug

27/09/2022 > 15:16

podeli vest:

Šešelj ODBIO DA BUDE SASLUŠAN u Specijalnom sudu
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Predsednik SRS Vojislav Šešelj odbio je danas da bude saslušan u Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu, na koje je pozvan po nalogu Tribunala. Kako je rekao, njegovoj pravnoj savetnici Vjerici Radeti nisu dozvolili da uđe s njim.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

- Bez pravnog savetnika Vjerice Radete neću da budem saslušavan - rekao je Šešelj

On je objasnio da postoji dokument od našeg tužilalaštva da se dozvoljava ulazak Vjerici Radeti i njegovom advokatu Šešelj je bio pozvan na saslušanje pošto, kako je rekao, Tribinal u Hagu hoće ponovo da mu sudi i to zbog njegovih knjiga

- Odlučio sam da sve haške dokumente iz mojih predmeta objavim, već sam objavio oko 50 knjiga dokumenata - kazao je Sešelj je ispred Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu.

Šešelj je dodao da je, što se njega tiče, suđenje pravosnažno završeno i da samo on ima pravo na zahtev za reviziju.

Kazao je da je njegov motiv da piše knjige sa haškim dokumentima bio da to ostane za istoriju, a upitan da li je prekršio neki zakon ili propis objavljivanjem dokumenata, odgovorio je da postoje pravilnici u Hagu po kojima su zaštićeni podaci zaštićenih svedoka.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

- To ne može večno da važi. Važi dok traje suđenje, a kada se suđenje završi, oni sve te svedoke mogu da stave u kamion i vode da ih sakriju. Nisam ugrozio nikada ni jednog svedoka. Dok je kod Hardinaja 20 likvidirano, kod mene ni jedan ni šamar nije dobio - rekao je Šešelj.

On je dodao da neće dozvoliti da mu plene knjige.

- Spremaju veliki proces. Ako se ja naljutim, baš će imati veliki proces - kazao je Šešelj i dodao da on više nigde ne ide dobrovoljno, a da neće ići ni njegovi saradnici Vjerica Radeta i Petar Jocić.

 

Upitan šta očekuje od eventualnog procesa, Šešelj je rekao "novu komediju".

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar