Vesti > Politika

Vučić: Ako se rat u Ukrajini ne okonča do maja, to neće biti dobro.Mnogi će zbog toga osetiti POSLEDICE

Srbija mora da dodatno ojača vojnu industriju i dodatno da ulaže novac, kazao je predsednik Vučić

Izvor: K1info

07/03/2024 > 09:34

podeli vest:

Vučić: Ako se rat u Ukrajini ne okonča do maja, to neće biti dobro.Mnogi će zbog toga osetiti POSLEDICE
Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ


Predsednik Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je juče da su na sednici Predsedništva stranke načelno dali saglasnost za pravljenje Pokreta za državu i narod. Na konferenciji za medije posle sednice, predsednik Vučić je rekao da se pokret ne pravi za izbore, već da bi se zemlji pomoglo u najtežim uslovima.

- Ekonomski su za nas najbolja vremena, ali geopolitički najteža, zbog Ukrajine. Ako se rat ne zaustavi do kraja maja, doći će do katastrofe neviđenih razmera. I u skladu sa tim moramo da se pripremimo. Mi smo mali i osetićemo posledice toga - poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da, u situaciji kada je Evropa proglasila militarizaciju kontinenta, moramo da podignemo našu namensku industriju, ako želimo da ostanemo suverena i vojno-neutralna zemlja.

- Srbija mora da dodatno pojača vojnu industriju i dodatno da ulaže novac. I to nije mali novac za nas, to su velika opterećenja, ali moramo da radimo ukoliko želimo da ostanemo kao suverena, nezavisna i slobodna zemlja. Obavestio sam članove Predsedništva o potezima države i zatražio njihovu podršku za politiku očuvanja vojne neutralnosti, suvereniteta i nezavisnosti zemlje - istakao je predsednik Vučić.

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

 

Predsednik Vučić je rekao da se na Predsedništvu razgovaralo ne samo o državnim, već i privatnim investicijama. 

- Vranje će uskoro, ja verujem u maju, najkasnije početkom juna, dobiti jednu veliku fabriku, odnosno krenuće se sa izgradnjom jedne velike, moćne, važne fabrike, jedne ogromne investicije - poručio je predsednik Vučić.

Dodao je da je posebno ukazao na ponašanje funkcionera stranke.

Neki u stranci bili profesionalci i trudili se, ali ne svi 

- Neki su zaista ponašali ne samo profesionalno, već veoma ljubazno i to odnoseći se kao svoju obavezu da građanima uvek pomognu. Međutim, postoji jedan značajan deo funkcionera čiji odnos prema ljudima je na lošem nivou. Taj odnos, ukoliko je loš, odnosi se ili na zanemarivanje svojih obaveza ili potreba običnih ljudi, ili sa druge strane u još gorem, arogantnom i bahatom ponašanju prema običnim ljudima. I onda i svi oni drugi ljudi koji se trude, muče i bore svakoga dana, ispadaju grbavi - rekao je predsednik Vučić.

Ostavite komentar