Vesti > Politika

"Izražavam Vam duboko uvažavanje.." : OVO JE DEO ROĐENDANSKE ČESTITKE PREDSEDNIKA KINE upućene Aleksandru Vučiću!

Si je podsetio da su se on i Vučić sastali prošle godine tokom Trećeg foruma za međunarodnu saradnju

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

05/03/2024 > 12:18

podeli vest:

"Izražavam Vam duboko uvažavanje.." : OVO JE DEO ROĐENDANSKE ČESTITKE PREDSEDNIKA KINE upućene Aleksandru Vučiću!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić/AP


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom rođendana, čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga u kojoj mu je kineski predsednik uputio iskrenu čestitku i lepe želje i naglasio da je Vučić političar koji ima stratešku viziju i koji se uvek brine o interesima naroda. 

- Raduje me što se pod Vašim rukovodstvom Srbija zalaže za nezavisnost i čuva državni interes, a ekonomska i društvena izgradnja i poboljšanje životnog standarda građana beleže izvanredne rezultate. Kao stari prijatelj kineskog naroda, Vi se čvrsto zalažete za unapređenje kinesko-srpskih odnosa i saradnje u raznim oblastima, zbog čega Vam izražavam duboko uvažavanje - navodi se u čestitki.

Si je podsetio da su se on i Vučić sastali prošle godine tokom Trećeg foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put" i da su razgovarali o prijateljstvu, planirali saradnju i postigli širok konsenzus, ukazujući na novi pravac razvoja bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

- Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo i još više doprineli boljitku oba naroda. Očekujem da se sastanem sa Vama još jednom. Želim Vam puno zdravlja i uspeha - istakao je Si u čestitki.
 

Ostavite komentar