Vesti > Politika

VUČIĆ NA PRESTIŽNOM SVETSKOM FORUMU! Predsednik razgovarao sa Kameronom o NAPRETKU SRBIJE

Konferencija se održava u hotelu Bajerišer Hof, a trajaće tri dana

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

16/02/2024 > 10:13

podeli vest:

VUČIĆ NA PRESTIŽNOM SVETSKOM FORUMU! Predsednik razgovarao sa Kameronom o NAPRETKU SRBIJE
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


U Minhenu se održava 60. Minhenska bezbednosna konferencija, vodeći svetski forum za debatu o međunarodnoj bezbednosnoj politici, a među učesnicima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom.

- Govoreći o planovima Srbije za rast u narednim godinama, kao i o organizacjii sajma EXPO 2027, posebno sam naglasio značaj ekonomske saradnje, investicija i trgovinskih odnosa između naše zemlje i Ujedinjenog Kraljevstva - napisao je Vučić na svom Instagramu "buducnostsrbijeav".

Kako je naveo, oni su razmenili mišljenja o svim važnim akutelnim izazovima spoljne i bezbednosne politike, kao i o situaciji u regionu Zaopadnog Balkana. Predsednik Vučić boravi u Minhenu, gde učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

On će se prvog dana Konferencije i sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžetska pitanja, a poslepodne će razgovarati sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Tokom tri dana konferencije u hotelu Bajerišer Hof, učesnici će razgovarati o najvećim izazovima spoljne i bezbednosne politike, a cilj skupa je izgradnja poverenja, kako bi se doprinelo mirnom rešavanju sukoba, održavanjem kontinuiranog i neformalnog dijaloga unutar međunarodne zajednice.

Tradicionalno u februaru, konferencija okuplja šefove država, vlada, ministara, vodeće ličnosti međunarodnih i nevladinih organizacija, predstavnike industrije, medija, akademske zajednice i civilnog društva koji učestvuju u različitim debatama.

Ostavite komentar